HTC şi ASUS sunt acuzate de încălcare de brevete ale companiei americane Tessera; Au început procesele

1.084 ori
<b>HTC şi ASUS sunt acuzate de încălcare de brevete ale companiei americane Tessera; Au început procesele</b>Cele mai întâlnite procese din lumea tech sunt cele care includ încălcări de brevete, o situație similară fiind relatată de curând. Se pare că atât Asus, cât și HTC sunt acuzate de încălcarea de brevete de către compania americană Tessera Technologies

Ştim de ani buni că sunt firme mari ce au tot dreptul să dea în judecată rivalii care folosesc proprietăţile lor intelectuale fără permisiune, dar şi companii al căror singur raison d'etre e să se judece cu companii pentru brevete. Aceia sunt faimoşii "patent trolls" şi cred că azi am mai găsit unul, care atacă ASUS şi HTC mai nou.

Numele firmei în cauză este Tessera Technologies, iar ea provine din SUA. Entitatea şi filiala sa Invensas au pornit procese contra celor de la Broadcom şi Avago, dar şi ASUS şi HTC pentru încălcarea de brevete legate de tehnologii semiconductor. HTC a refuzat să comenteze pe seama procesului, în vreme ce ASUS a declarat că ia în serios aceste acuzaţii şi investighează problema, urmând a coopera cu investigatorii.

Comisia Internaţionala de Comerţ din SUA a acceptat acuzaţiile Tessera contra unor producători de chipseturi şi de smartphone-uri. Dacă mă întrebaţi pe mine HTC şi ASUS sunt practic nevinovate aici, mai ales dacă au folosit chipseturi ale partenerilor, crezând că aceştia sunt cu brevetele la zi. Marea problemă e aparent o tehnologie specială de asamblare a unui chip, cu material metalic conductor termic implicat.

Tessera colaborează cu firme ca IBM, Cypress şi Micron, de la care vin brevetele implicate în caz. Deocamdată nimeni nu discută despre interdicţia la vânzare de modele HTC sau ASUS şi speram să nu se ajungă acolo... iar.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×