HTC One S - șansa de a fi no. 1 Între telefoanele Android pe 2012

Autor:  | Publicat în:  HTC 3.101 ori
<b>HTC One S - șansa de a fi no. 1 Între telefoanele Android pe 2012</b>HTC a adus trei telefoane în noua serie One: One V care aduce Android 4.0 ICS în rândul telefoanelor sub 1.300 de lei, un dual core care atacă spre zona de top - One S și HTC One X care a atras atenția publicului și asta mai ales că este...

HTC a adus trei telefoane în noua serie One: One V care aduce Android 4.0 ICS în rândul telefoanelor sub 1.300 de lei, un dual core care atacă spre zona de top - One S și HTC One X care a atras atenția publicului și asta mai ales că este disponibil și în țara noastră din luna aprilie 2012.

HTC One S a trecut oarecum neobservat și abia din mai vor apărea și pe plan local o serie de prezentări detaliate pentru acest smartphone. Mobilissimo.ro are deja o unitate de test și primele impresii vor sosi în curând. Mâine o să mă joc și eu cu HTC One V și vă spun cum se descurcă. Prevăd că se va mișca destul bine cu Android 4.0 ICS chiar dacă are un single core, dar să revenim la HTC One S.

Care ar fi atuurile lui HTC One S față de telefoanele Android quad-core în genul Samsung Galaxy S III, HTC One X, LG Optimus 4X HD, ZTE Era, Huawei Ascend D quad?

1. Dimensiunile compacte

Aici este cu dus și întors. Sunt sigur că există o categorie de persoane care se uită la dimensiunile telefonului și spun din start - ăsta-i prea mare și nu-mi place. Mi se întâmplă mie la un telefon de 4.65 inch care arată bine, dar dimensiunile pantagruelice nu sunt apreciate de toată lumea. Plus că HTC One S oferă performanță după cum veți vedea la punctul doi. HTC One S cu display de 4.3 inch și tehnologie Super AMOLED o să fie pe placul multora chiar dacă oferă rezoluție qHD de 540x960 pixeli și nu HD de 1280x720 pixeli.

Mai jos vă pun un tabel comparativ care să arate diferența dintre HTC One S și unele telefoane concurente.

SmartphoneHTC One SSamsung Galaxy S IIIHTC One X
Dimensiuni130.9 x 65 x 7.8 mm136.6 x 70.6 x 8.6 mm134.4 x 69.9 x 8.9 mm
Greutate119. 5 gr.133 gr.130 gr.

2. Performanță oferită de procesorul Qualcomm Snapdragon S4

O zonă în care punctează foarte serios HTC One S și aș fi tentat să las testele de benchmark să vorbească. Arhitectura Krait dezvoltată de către Qualcomm se descurcă exemplar și ajunge a fi la nivelul telefoanelor quad-core și să de depășească de multe ori. Acceleratorul grafic Adreno 225 își face datoria. Am apreciat de fiecare dată și pe Adreno 220, dar nu era ajutată de către procesor ca să puncteze în fața Exynos dual-core. Mă refer la HTC Sensation. Dacă Adreno 225 și noul procesor soseau în 2011 aș spune că altele erau datele problemei pentru smartphone-urile HTC.

în primul rând să vedem hardware-ul ce le animă și precizec că fiecare dintre ele rulează Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

SmartphoneHTC One SSamsung Galaxy S IIIHTC One X
ProcesorDual-core Qualcomm MSM8260A Snapdragon la 1.5 GHz KraitQuad-core Exynos la 1.4 GHzQuad-core Tegra 3 la 1.5 GHz
Memorie1 GB RAM, 16 GB spațiu de stocare1 GB RAM, 16 / 32 / 64 GB spațiu de stocare și microSD de până la 64 GB1 GB RAM, 32 GB spațiu de stocare
GPUAdreno 225Mali-400MPULP GeForce

Samsung s-a mulțumit să păstreze Mali-400MP și să ofere un procesor și mai puternic. Cred că trebuia implementat un nou accelerator grafic pentru performanțe fără compromis. Adreno 220 depășea Mali-400MP în grafică, dar procesorul îl făcea pe SGS II să strălucească. Qualcomm a progresat mult cu Adreno 225 și arhitectura Krait ce va fi adusă și pe Asus Padfone. Dovada sunt testele de benchmark de mai jos via engadget.com:

SmartphoneHTC One SSamsung Galaxy S IIIHTC One X
Quadrant5.053 puncte5.189 puncte4.906 puncte
NenaMark261 fps58.8 fps47.6 fps
NenaMark160.8 fps59.8 fps59.5 fps
Vellamo2.452 puncte2.094 puncte1.617 puncte

Și acum vine întrebarea: Cum se face că un procesor quad-core este mai slab decât un dual-core? Observați că diferențele dintre SGS III cu Exynos quad-core și HTC One S sunt insesizabie, iar în Vellamo se ajunge ca HTC One S să impresioneze față de cele două smartphone-uri cu procesor cu 4 nuclee.

One S spate

3. Camera foto și video

HTC One X și One S sunt identice din acest punct de vedere și impresionează în mod plăcut. Am văzut multe galerii foto făcute cu cele două telefoane și recenziile sunt pozitive. La Samsung Galaxy S III s-a păstrat în mod inexplicabil un senzor identic cu cel de pe SGS II. Nu-i rău, dar la nivelul lui 2012 mi-aș fi dorit mai mult.

La SGS III în ce privește camera foto s-a lucrat pe partea de soft și mai puțin la calitatea senzorului propriu-zisă. Telefonul sud-coreean iese în față prin camera frontală de 1.9 Megapixeli ce filmează HD și asta dă bine în apelurile video via Yahoo! Messenger, Skype, etc.

SmartphoneHTC One SSamsung Galaxy S III
Cameră foto și video8 Megapixeli, autofocus, LED flash, înregistrează HD video și face fotografii simulan, geo-tagging, detectare a feței și a zâmbetului, filmează la 1080p cu sunet stereo, stabilizare video, cameră frontală de 0.3 Megapixeli8 Megapixeli, autofocus, LED flash, înregistrează video și fotografiază simultan, touch focus, geo-tagging, detectare a feți și a zâmbetului, stabilizare de imagine, filmează la 1080p, cameră frontală de 1.9 Megapixeli care înregistrează HD la 30 fps

4. Prețul

HTC One S în oferta quickmobile.ro - 2.299 lei;
Preț estimat potrivit știrileprotv.ro pentru Samsung Galaxy S III - 2.900 lei.
Nu cred că ar mai fi nimic de adăugat în ce privește costurile de achiziție.

Ce părere aveți de HTC One S? Zic că are publicul său și HTC a dat lovitura.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×