Noul procesor Apple A5 de 32 nm de pe iPad 2 aduce o viață mai bună a bateriei, noi oportunități pentru iPhone 5

1.203 ori
<b>Noul procesor Apple A5 de 32 nm de pe iPad 2 aduce o viață mai bună a bateriei, noi oportunități pentru iPhone 5</b>Se tot vorbește de câteva săptămâni despre faptul că iPad 2 a primit o variantă nouă, cel puțin la capitolul procesor, despre care publicul general nu prea știe. E drept că nici Apple nu face tam-tam, deși ar putea, deoarece noul CPU oferă o...

Se tot vorbește de câteva săptămâni despre faptul că iPad 2 a primit o variantă nouă, cel puțin la capitolul procesor, despre care publicul general nu prea știe. E drept că nici Apple nu face tam-tam, deși ar putea, deoarece noul CPU oferă o viață mai bună a bateriei.

După cum probabil știți deja, de îndată ce s-a lansat iPad 3, Apple a scăzut prețul lui iPad 2 cu 100 de dolari. Astfel, acum iPad 2 se bate la 399 de dolari cu tabletele rivale mai ieftine, cum ar fi Amazon Kindle Fire sau Nook Tablet. Acum are și un atuu, procesorul A5 în varianta fabricată pe baza procesului 32 nanometri, față de originalul iPad 2, cu un procesor de 45 nm.

Sunt 2 avantaje majore aici: costul scade la producția procesorului și administrarea energiei pe tableta se face mai eficient. Testele celor de la AnandTech au arătat rezultate surprinzătoare: noile unități iPad 2 au o viață a bateriei cu 16% mai bună decât primele variante, oferind acum 7.9 ore de gaming 3D, față de 6.12 ore. Aceasta este o veste bună și în perspectiva următorului iPhone, care câștigă destulă durata de viață a bateriei pentru a include lejer și funcția LTE și a oferi o funcționare rezonabilă la capitolul baterie.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×