HTC One - telefonul care va stabili destinul companiei taiwaneze?

1.655 ori
<b>HTC One - telefonul care va stabili destinul companiei taiwaneze?</b>Spun din start că HTC este una dintre companiile care mi-au plăcut și aici mă refer la telefoanele lor. Mare parte dintre ele au fost suprize plăcute: HTC Desire, HTC Desire S, HTC Sensation XE, HTC One X, HTC One S. Am inclus și Sensation XE, deși...

Spun din start că HTC este una dintre companiile care mi-au plăcut și aici mă refer la telefoanele lor. Mare parte dintre ele au fost suprize plăcute: HTC Desire, HTC Desire S, HTC Sensation XE, HTC One X, HTC One S. Am inclus și Sensation XE, deși seria Sensation le-a pus capac în 2011. Cu HTC Sensation, Sensation XE și Sensation XL au trecut de pe un trend ascendent pe unul descendent. Au revizuit planurile lor pe 2012 de câteva ori și nici tripleta HTC One X, One S, One V nu a reușit să aducă compania taiwaneză pe plus.

Consider că HTC One X reprezintă cel mai bun smartphone din 2012 și sunt sigur că oricine l-ar vedea printre device-urile de top de anul trecut. Din păcate și CEO-ul HTC a confirmat, ei nu au bugete de marketing pe măsura concurenței și asta a contribuit la vânzările reduse ale HTC-urilor față de modelele Samsung.

HTC One a apărut sub formă de zvon pe blogurile / site-urile de specialitate. La început era denumit HTC M7, probabil că acesta a fost termenul sub care telefonul a fost dezvoltat. Lansarea oficială ar avea loc pe 19 februarie. Mai sunt câteva zile până telefonul va fi prezentat oficial și vom avea toate specificațiile hardware, iar la MWC 2013 voi pune mâna pe el și-mi va forma primele impresii.

Ce se spune că ar integra HTC One:

 • display de 4.7 inch cu rezoluție 1920x1080 pixeli;
 • procesor quad-core Qualcomm la 1.7 GHz, 2 GB RAM, 32 / 64 GB spațiu de stocare;
 • Android 4.2 Jelly Bean;
 • LTE;
 • cameră foto de 13 Megapixeli și cameră frontală de 2 Megapixeli;
 • Android 4.2 Jelly Bean și Sense UI 5.0.

Au ajuns primele imagini pe web cu variantele lui HTC One pe alb și negru. Sunt și câteva reacții negative. Se spune că HTC One copiază BlackBerry Z10 și ar avea unele elemente de la iPhone 5, aici am fost pus în încurcătură și nu-mi dau seama ce ar aduce HTC One de la smartphone-ul Apple.

Ce ar trebui să ofere HTC One ca să fie un smartphone cu priză la public?

La nivel de ecran consider că este ok că au păstrat o diagonală de 4.7 inch și nu au făcut pasul spre 5 inch. Asta dacă zvonurile se vor confirma. Rezoluția de 1920x1080 pixeli pare a fi noul standard pentru telefoanele de top cu Android pe 2013. Abia aștept cum se transpune asta în realitate. Punct pozitiv la ecran.

HTC merge pe mâna Qualcomm la nivel de CPU + GPU. Anul trecut au făcut un experiment cu Tegra 3 și văd că merg pe mâna partenerului lor tradițional. Qualcomm S4 Pro la 1.7 GHz + 2 GB RAM + 32 sau 64 GB spațiu de stocare. Bănuiesc că nu va exista un slot pentru microSD precum la HTC One X. Contează mai puțin ce integrează la nivel de hardware ci mai degrabă cât de bine se mișcă software-ul: Android 4.2 Jelly Bean + Sense UI 5.0 de la care se așteaptă multe, un UI care să pluseze peste ce oferă Android 4.2 în versiunea stock.

Compania taiwaneză ar trebui să pornească un program sau să dea o asigurare pentru telefoanele sale că vor primi software-ul Android de ultimă generație. Nu știu cât de greu poate fi, dar este aiurea să ai un telefon de top și să aștepți luni bune până când producătorul hardware se pregătește să facă portarea. Ar fi un punct pozitiv dacă HTC ar declara, spre exemplu, că HTC One va primi update software timp de doi ani de zile și că versiunile noi de Android vor fi portate în maxim 45 de zile de la anunțul oficial. Așa s-ar individualiza față de concurență.

Faptul că mizează pe arhitectura Qualcomm le asigură implementarea LTE / 4G. Știți că România trece treptat pe 4G. Vodafone și Orane deja au anunțat câteva zone cu acoperire, Cosmote am înțeles că se pregătește a face un prim anunț oficial. Nu strică să ai un telefon cu 4G din 2013.

înțeleg că la nivel de cameră foto vor merge pe mâna unui senzor de 13 Megapixeli. Abia aștept să văd cum se descurcă. HTC a evoluat mult în ce privește captura foto și video, HTC One X îl consider un standard în domeniu.

Nu știu ce baterie vor pune pe HTC One. Sper să fie una de peste 2500 mAh. Sunt sigur că procesorul supratactat la 1.7 GHz + display cu rezoluție 1920x1080 pixeli vor avea un cuvânt greu de spus în ce privește autonomia. Ar fi aiurea să ai un super-telefon și să aibă autonomie jumătate de zi. Ca HTC să iasă în față ar trebui să se impună și aici. I-ar ajuta să aducă un telefon care să țină două zile și la o utilizare ceva mai intensivă. Fiecare companie la nivelul HTC, Samsung, Motorola, etc au o echipă de R&D (Research & Development) destul de numeroasă. I-aș pune să facă două moduri pentru un telefon.

a. High Performance - să se simtă că ai toată puterea livrată de hardware-ul integrat. Util atunci când ești pe acasă și vrei să rulezi un joc cu cerințe grafice mai puternice.

b. Batttery Performance - optimizare la nivel de CPU și software astfel încât bateria să țină mult pe partea de convorbiri / mesaje text, verificare de mail, socializare. Nu sunt specialist, dar cât de greu să fie a pune la lucru doar o parte din CPU. NVIDIA venise cu o soluție la Tegra 3, quad-core plus un procesor subtactat pentru operațiile de rutină.

HTC One va juca un rol crucial pentru compania taiwaneză și nu mă refer strict la 2013 ci la evoluția lor pe un termen mai lung. Ar trebui să fie un telefon complet care să se individualizeze puternic față de concurență.

Să vedem cum a evoluat HTC în intervalul 2010 - 2012:

 • 2010 - 24.6 milioane unități;
 • 2011 - 44.6 milioane unități;
 • 2012 - 31.5 milioane unități.

Și datele de mai sus trebuie coroborate cu explozia Android din 2011 și 2012.

 • 2010 - 54 milioane unități;
 • 2011 - 208 milioane unități;
 • 2012 - 452 milioane unități.

Voi cum vă așteptați să fie HTC One?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×