HTC România prezintă local HTC U Play şi HTC U Ultra; Aflăm de ce primim procesor Snapdragon 821 în loc de 835 şi detalii despre preţ

3.062 ori
<b>HTC România prezintă local HTC U Play şi HTC U Ultra; Aflăm de ce primim procesor Snapdragon 821 în loc de 835 şi detalii despre preţ</b>Filiala locală HTC România a desfășurat astăzi un eveniment de presă pentru lansarea smartphone-urilor U Play și U Ultra. În vreme ce primul terminal menționat aici vine cu dotări mid-range, cel de-al doilea impresionează printr-un pachet hardware de

Cu aproximativ 2 săptămâni în urma HTC anunţa telefoanele HTC U Ultra şi HTC U Play, care se remarcau prin designul pe bază de sticlă şi asistentul virtual de la bord. Iată că terminalele au ajuns şi în România, nu printr-o lansare, ci printr-o prezentare-preview a unor prototipuri, oferită de HTC România.

Eveniment HTC

Din start menţionăm că nu am putut să vă aducem o experienţă hands on cu aceste terminale, pentru că software-ul lor nu e finalizat încă. Sunt şanse mari să debuteze cu un HTC Sense nou la mijlocul lui februarie, când vor ajunge în magazinele de la noi. Există 4 culori pentru noile handseturi: roz, alb, un albastru special şi negru. Prima impresie? Sunt modele foarte lucioase şi a fost nevoie să le ştergem mereu amprentele şi grăsimea de pe sticlă pentru a le fotografia. Sunt și foarte subțiri și arătoase totuși.

HTC U Ultra

Un oficial HTC ne-a oferit şi detalii despre produse şi a răspuns la întrebările noastre, precum previzibila "De ce Snapdragon 821 şi nu Snapdragon 835?". Cu această ocazie am aflat că procesorul nu a fost disponibil la momentul la care erau gata telefoanele din gama U şi a fost păstrat pentru un viitor flagship. Am întrebat oficialul şi legat de HTC 11 sau acel Vive Phone şi el a afirmat că deocamdată nu comentează pe seama zvonurilor, iar telefonul Vive va rămâne doar zvon.

HTC U Ultra si U Play

De remarcat totuşi că am văzut o aplicaţie Vive preinstalata pe telefoanele U, aparent ca un software companion, dar şi un posibil indiciu cu privire la viitoare produse. HTC U Ultra este un phablet de 5.7 inch, care vine cu un ecran de 2.05 inch secundar deasupra celui principal. Nu o să vă plictisesc cu specificaţii, ci o să vă spun că telefonul e cu adevărat mare, dar parcă nu chiar atât de masiv pe cât te-ai aştepta pe un device ce are teoretic un ecran mare cât pentru o tabletă (dacă punem diagonalele cap la cap).

HTC U Ultra

Sticla e foarte glossy (spate și față), handsetul e alunecos, iar ecranul secundar afişează clasicele notificări, remindere, condiţii meteo şi altele. Aparent acest ecran este şi unul smart, care va oferi informaţie adaptată la situaţie. Spre exemplu dacă suntem într-un joc sau cameră, putem continua să vedem informaţii importante, mesaje sau notificări pe ecranul secundar.

HTC U Ultra

S-a vorbit mult şi despre cele 4 microfoane, care sunt always on şi consumă doar 1% din bateria terminalului pe zi şi asta doar de dragul lui Sense Companion. Acesta e pe bază de AI şi a fost lăudat de oficialul HTC drept având avantaje faţă de Siri, S Voice, Google Assistant sau Cortana. Vom putea seta remindere, deschide aplicaţii, afla informaţii şi comanda şi aplicaţii third party.

AI-ul va ţine minte şi ce mesaje deschidem de obicei şi care sunt cele pe care le ignorăm, pentru a nu ne stresa cu notificări inutile pe viitor. HTC U Play are 2 microfoane always on şi e incredibil de compact, pentru un model cu diagonală de 5.2 inch. Şi el este foarte glossy, alunecos şi predispus la "amprentare", iar bateria asigură aparent o zi de funcţionare, cel puţin conform oficialilor, deşi pe hârtie 2500 mAh sună puţin pentru un ecran de 5.2 inch.

HTC U Play

Exista aici o acustică stereo de top pe ambele modele, iar revenind la HTC U Ultra, camera sa şi-a propus să fie chiar mai bună decât cea a lui HTC 10. Reprezentanţii HTC nu s-au ferit să ne amintească de faptul că în DxoMark HTC ocupă locuri fruntaşe, cu Pixel XL şi HTC 10 şi vrea să rămână în top şi în 2017, prin modelele U şi altele viitoare.

HTC U Ultra are avantajul stabilizării optice şi PDAF, plus tehnologie Ultrapixel. Mai multe detalii aflaţi din discursul oficialului, ascultat mai jos.

La prima vedere terminalele rulau Android 7.0 Nougat cu un HTC Sense de generaţie trecută aplicat peste. El va fi perfecţionat ulterior şi vom vedea o nouă varianta atunci când are loc lansarea în magazine. Nu primim jack audio pe aceste modele, iar reprezentantul HTC şi-a exprimat încrederea că USB Type C e viitorul şi va fi omniprezent pe handset-uri, fiind şi excelent pentru un semnal audio high def.

HTC U Ultra ar urma să aibă un preţ de 3700 lei, iar HTC U Play ar avea un preţ de 2400 lei, acestea fiind sumele estimative deocamdată. E posibil să vedem totuşi reduceri la retaileri şi operatori, deci sumele nu sunt bătute în cuie. Va exista şi o variantă acoperită cu sticlă de safir, ce va veni în valul 2 de lansare, peste câteva luni, la un preţ încă necunoscut.

Aveţi aici detaii despre preţ şi lansare:

După ce am manevrat telefoanele pot zice că sunt arătoase, subțiri, glossy, alunecoase dar cumva comode, camerele par promiţătoare după cele 2-3 cadre făcute cu ele, iar ecranul secundar de pe U Ultra nu pare să aducă prea multe în plus faţă de cel de pe LG V20. E drept că fără software-ul final e imposibil să ne pronunţăm legat de HTC Sense Companion şi experienţa în general cu aceste modele, deci ne rezervăm părerea pentru februarie.

A fost un contact plăcut cu terminalele, cel puţin la prima vedere şi aşteptam cu nerăbdare variantele finale. Recunosc că e prima oară când văd un telefon ce se simte ca și cum ar fi fabricat integral din sticlă, metalul ramei fiind perfect ascuns de îmbinarea panourilor glossy.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×