Huawei ar putea scăpa de "lista neagră" până la final de an; Un acord între SUA și China pe cale să aibă loc foarte curând

1.337 ori
<b>Huawei ar putea scăpa de "lista neagră" până la final de an; Un acord între SUA și China pe cale să aibă loc foarte curând</b>În ultima săptămână Huawei a început să primească și vești mai bune, printre care și cea referitoare la faptul că poate continua colaborarea cu ARM pentru dezvoltarea de procesoare. Am aflat de asemenea și că Marea Britanie

În ultima săptămână Huawei a început să primească și vești bune, printre care și cea referitoare la faptul că poate continua colaborarea cu ARM pentru dezvoltarea de procesoare. Am aflat de asemenea și că Marea Britanie devine mai permisivă cu gigantul chinez în ceea ce privește implicarea acestuia în dezvoltarea rețelelor 5G din țară, iar acum direct din SUA vin noi informații favorabile Companiei.

Aflăm prin intermediul unui interviu acordat de secretarul Departamentului de Comerț SUA, Wilbur Ross celor de la Bloomberg faptul că foarte curând vor fi acordate licențele ce permit companiilor americane să reia colaborarea cu Huawei. Detalii despre asemenea licențe speciale soseau încă din vară, atunci când aflamDonald Trump are în plan să ofere chinezilor posibilitatea de a achiziționa tehnologii și produse ce nu amenință siguranța națională a Statelor Unite. 

Acum ne apropiem de momentul în care licențele vor fi emise și din spusele secretarului american, înțelegem că numărul de cereri din partea companiilor americane ce doresc să colaboreze cu Huawei a ajuns la 260. Cu toate că nu avem încă detalii despre companiile ce se află pe această listă, nu este exclus ca și Google să se numere printre ele ținând cont de pierderile financiare înregistrate ca urmare a milioanelor de telefoane Huawei necertificate.

Practic Google este compania americană care a avut cel mai mult de pierdut din pricina interdicțiilor primite de Huawei, dar lucrurile s-ar putea schimba curând în bine dacă Departamentul de Comerț decide că oferirea unui Android certificat chinezilor nu amenință siguranța națională.

Recent am aflat și faptul că Mate 30 și Mate 30 Pro (primele telefoane Huawei fără certificare Android) urmează a debuta comercial în România pe 12 noiembrie, iar acum apare în peisaj și posibilitatea ca device-urile să includă serviciile Google. Implementarea acordului ar putea însemna eliminarea Huawei de pe "lista neagră", dar ar putea aduce vești bune și pentru Apple, care nu va mai avea de plătit extra taxe de import pentru bunurile din China.

Înțelegerea implică printre altele și angajamentul Chinei de a cumpăra mai multe produse agricole din SUA, dar și intrarea unor companii financiare americane pe piața din China cu scopul de a menține moneda locală stabilă. În schimbul acestor angajamente, China va cere cel mai probabil eliminarea Huawei de pe lista neagră și anularea majorării taxelor de import cu 15% pentru smartphone-urile importate în SUA din China.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×