SUA va oferi celor de la Huawei doar produse/tehnologii ce nu amenință siguranţa naţională; Partenerii americani vor aplica pentru licenţe comerciale

1.232 ori
<b>SUA va oferi celor de la Huawei doar produse/tehnologii ce nu amenință siguranţa naţională; Partenerii americani vor aplica pentru licenţe comerciale</b>Situaţia celor de la Huawei în relaţia cu SUA evoluează şi nu neapărat la modul pozitiv. Teoretic au fost scoşi de pe lista neagră de vreo 2 săptămâni conform lui Donald Trump, dar în realitate e multă cale birocratică până acolo

Situaţia celor de la Huawei în relaţia cu SUA evoluează şi nu neapărat la modul pozitiv. Teoretic au fost scoşi de pe lista neagră de vreo 2 săptămâni conform lui Donald Trump, dar în realitate e multă cale birocratică până acolo. La ultima verificare Departamentul de Comerţ SUA trebuia să aprobe fiecare tranzacţie între companii americane şi Huawei. Azi aflăm detalii în plus.

În ultimele zile s-a aflat că un oficial de înalt rang din Guvernul SUA le-ar fi spus celor de la Departamentul de Comerţ să trateze Huawei ca o companie încă interzisă. Ieri secretarul de Comerţ, Wilbur Ross a declarat că Guvernul SUA va oferi licenţe pentru companiile americane care vând bunuri spre Huawei DOAR în cazul în care nu este ameninţată siguranţa naţională, conform Reuters.

Aici poate interveni subiectivitate, pentru că ORICE poate ameninţa siguranţa naţională dacă deranjează în vreun fel americanii. Nu ştim sigur ce produse hardware sau software intra in aceasta categorie şi nici măcar dacă Android/Google Services e pe lista bună sau rea. Ross a declarat şi că Huawei rămâne pe lista de entităţi şi se fac doar excepţii pentru unele tranzacţii.

Au fost şi alte clarificări de la oficiali americani, care au menţionat că SUA nu va cumpăra produse Huawei pentru zona telecom şi că nu se pune problema de colaborare pentru proiecte 5G. Reţineţi că toate aceste măsuri vin după un lobby intens al producătorilor de cipuri şi al celor de la Google pentru ca SUA să fie mai permisivă cu Huawei.

Mare lucru nu s-a obţinut totuşi, pentru că e vorba de achiziţii de componente non vitale, pe care Huawei le-ar putea lua din Coreea de Sud, Japonia, Vietnam sau alte ţări.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×