Huawei are acum peste 80% din piaţa smartphone high end a Chinei; Iată cifrele relevante!

1.513 ori
<b>Huawei are acum peste 80% din piaţa smartphone high end a Chinei; Iată cifrele relevante!</b>Ştiam deja că accesele de patriotism din China şi beneficiile pe care le ofereau companiile chineze la cumpărarea de telefoane Huawei duseseră cota companiei la peste 50% în ţara sa de baştină. Huawei domină de fapt de

Ştiam deja că accesele de patriotism din China şi beneficiile pe care le ofereau companiile chineze la cumpărarea de telefoane Huawei duseseră cota companiei la peste 50% în ţara sa de baştină. Huawei domină de fapt de ceva vreme China, dar acum avem cifre care ne arată că a acaparat chiar 80% din piaţă.

Informaţiile vin din cel mai nou studiu Counterpoint Research, care are detalii pentru trimestrul 3 al anului 2019 (fiscal). În această perioadă Apple a avut o cotă de 52% pe piaţa telefoanelor high end la nivel global, cele peste 400 de dolari ca preţ. Samsung a fost pe 2, cu 25% şi Huawei pe 3, cu 12%. Dacă la nivel global stăm astfel, pe piaţa din China, Huawei e rege, cu 80% din întregul segment de telefoane high end din această ţară.

În aceeaşi perioadă a anului anterior, Huawei era la 73% în acest segment. Counterpointarată şi că cererea utilizatorilor pentru telefoane cu preţuri între 600 şi 800 de dolari a crescut foarte mult. A ajuns de la 31% pe final de 2018 la 43% pe final de 2019. iPhone XR ar fi dat acest boost, care a avut efecte şi asupra vânzărilor altor companii.

Şi cererea pentru telefoanele cu preţuri între 800 şi 1000 de dolari a crescut destul de mult, cu 60% mai precis, reprezentând 21% din piaţa totală de telefoane high end. Galaxy S10 şi Galaxy Note 10 sunt "de vină" aici. Toate acestea se întâmplă în vreme ce cota Apple de pe piaţa chineză a scăzut pe final de an 2019.

Rata de schimb a unui iPhone cu un telefon cu Android s-a dublat în ultimul an. Apple a ajuns la 8.2 milioane de telefoane livrate în China în T3 2019, cu 14% mai puţin decât anul anterior.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×