Nokia 7.2 este testat de către DxOmark și obţine acelaşi scor ca și Nokia 9 Pureview; Iată atuurile sale

2.205 ori
<b>Nokia 7.2 este testat de către DxOmark și obţine acelaşi scor ca și Nokia 9 Pureview; Iată atuurile sale</b>Cred că Nokia 9 Pureview poate fi lejer declarat "dezamăgirea anului 2019", cel puţin la capitolul cameră. Avea un ecran excelent şi designul nu era chiar rău. Am zis-o chiar şi în recenzia sa că preferam camera lui

Cred că Nokia 9 Pureview poate fi lejer declarat "dezamăgirea anului 2019", cel puţin la capitolul cameră. Avea un ecran excelent şi designul nu era chiar rău. Am zis-o chiar şi în recenzia sa că preferam camera lui Nokia 8.1 în faţa celei penta de pe acel Pureview. Mai nou am putea să o preferăm şi pe cea de pe Nokia 7.2, dacă ne luăm după DxOMark.

Nokia 7.2

Francezii au realizat toate testele aferente asupra camerei lui Nokia 7.2 şi i-au dat acelaşi scor ca şi lui Nokia 9 Pureview. Asta înseamnă 85 de puncte, obţinute prin media celor 90 de puncte de la secțiunea Foto şi cele 75 de la secţiunea Video. Nokia 7.2 a fost scos din cutie la Mobilissimo.ro la final de an 2019. Este un telefon midrange prezentat la IFA 2019 în Berlin şi vine cu o cameră triplă în spate, cu senzor principal de48 MP, camera secundară ultra wide de 8 MP şi o a treia cameră de 5 MP, pentru Bokeh.

Nokia 7.2

Are şi filmare 4K, PDAF şi bliţ LED. DxOmark îl consideră un upgrade faţă de Nokia 8 spre exemplu şi comparabil cu Nokia 9 Pureview, ceea ce nu e rău la preţul plătit. Se poate compara cu Galaxy A50. Are ca plus captura ultra wide faţă de Nokia 9 Pureview şi o expunere un pic mai bună. Nu e totuşi la fel de bun la culori, autofocalizare şi captură nocturnă ca flagship-ul din 2019. La interior şi exterior calibrează bine expunerea şi are dynamic range larg. Se descurcă şi în scenele cu contrast ridicat.

Nokia 7.2

La culori a pierdut puţin din scor, în special pentru că poate apărea o nuanţă albăstrie sau roz uneori şi balansul de alb nu e optim mereu. Stă bine şi la textura, dar pierde detalii în condiţii low light şi nu e bun cu obiecte în mişcare.  La filmare avem o stabilizare eficienta, expunere OK şi zgomot scăzut.

Autofocalizarea e cam lentă, avem şi ghosting uneori. În principiu decât să dai 2400 de lei pe un Nokia 9 Pureview, mai bine iei un Nokia 7.2 acum la 1400 lei. Sau un Galaxy A50 dacă e să fim mai cinici.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×