Huawei înregistrează ca marcă numele MateX, ar putea pregăti un phablet rival cu iPhone X Plus pentru la toamnă

1.481 ori
<b>Huawei înregistrează ca marcă numele MateX, ar putea pregăti un phablet rival cu iPhone X Plus pentru la toamnă</b>Anul acesta cei de la Huawei pregătesc multe noutăți în zona smartphone, acolo unde așteptăm lansarea unui prim telefon echipat cu cameră triplă și totodată a unui phablet complet nou intitulat MateX. Trademark-ul pentru această denumire

Înainte să debuteze Huawei Mate 10 şi terminalele din această serie toamna trecută, Evan Blass specula că Mate 10 se va numi de fapt "Mate X". Până la urmă nu s-a mai concretizat acest lucru, iar acum numele reapare în discuţie, pentru că Huawei a înregistrat acest trademark, confirmat de Biroul de Proprietăţi Intelectuale al UE.

E prea devreme să ne gândim la dotările lui Huawei Mate 11, care e aşteptat la toamnă, dar acum avem măcar teoria unei denumiri şi anume Mate X sau mai bine zis "MateX". Dreptul asupra numelui a fost înregistrat de către un reprezentant britanic al celor de la Huawei şi are legătură cu telefoanele mobile şi smartphone-urile. Cu iPhone X deja existent, Samsung pregătind un Galaxy X şi acum şi acest MateX, bătălia "X-urilor" va fi intensă în următorul an.

Huawei MateX

Huawei are deja un "X" în portofoliu sub forma lui MateBook X, un laptop care a debutat în primăvara trecută. Numele "MateX" ar fi putut lejer să fie adoptat sau împrumutat de către firme ca Leagoo, Bluboo sau chiar Xiaomi, de aici şi dorinţa de copyright pentru Huawei. E interesantă decizia Huawei de a sări peste Huawei P11 şi a trece la P20 şi de a renunţa la Mate 11 şi a trece la acest "X". Publicul va fi tentat să aştepte ceva special odată cu această schimbare de nomenclatură.

Personal mă aştept să vedem extra AI, un NPU şi CPU nou şi un sistem de autentificare prin scanare facială, cu tot cu decupajul aferent în ecran. Camera triplă de pe P20 ar putea de asemenea să ajungă și pe Mate. Şi ecranul ar putea avea muchii mai înguste, dar despre asta de abia la toamnă discutăm. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×