Huawei brevetează un design de telefon cu decupaj în display pentru difuzorul de convorbiri

1.120 ori
<b>Huawei brevetează un design de telefon cu decupaj în display pentru difuzorul de convorbiri</b>În ultima săptămână am tot văzut brevete din partea principalilor producători din zona smartphone care dezvăluiau design-uri de terminale cu diferite decupaje în ecran pentru camera selfie. Acum și Huawei apare în scenă cu un brevet ce

După ce am văzut Samsung experimentând cu diferite pseudo-decupaje şi o sumedenie de scăpări care indică sosirea de telefoane cu decupaj în panoul de sticlă pentru camera frontală, Huawei face la rândul său mişcări în această direcţie. Firma chineză a brevetat recent un panou frontal de telefon, cu un orificiu în display special pentru difuzorul dedicat convorbirilor.

Brevet Huawei

Brevetul îşi face apariţia la USPTO, biroul din SUA pentru trademark-uri şi brevete. Nu e chiar o abordare de ultimă oră, pentru că în ziua de azi sunt multe soluţii alternative. Am văzut televizoare Sony şi telefoane Sharp, care emit sunetul direct din panoul de display, cu un sistem special de vibraţii. Samsung şi alte câteva companii cu brevete proaspete preferă orificiile în panoul de sticlă pentru integrare de camera selfie.

Se merge şi pe senzori amplasaţi sub acelaşi panou, fără vreun orificiu dedicat. Au fost chiar şi teste şi concepte cu un panou ceva mai transparent sub care să fie camera selfie fără decupaj, ci axându-se doar pe transparenţă pentru a face capturi foto. Asta ca să nu mai vorbim de cititorul de amprente integrat sub ecran, concept la care Huawei a aderat deja. E bizar să vedem că firma chineză se chinuie să integreze în acest mod un earpiece.

Abordarea piezoelectrică de pe Mi Mix pare ceva mai modernă, cu difuzorul în spatele ecranului. Totuşi calitatea sunetului ar fi cam slabă, conform recenziilor. Eu zic că nu scăpăm prea curând de grila difuzorului.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×