Samsung dă în judecată Huawei şi în China, pentru încălcarea de brevete

1.342 ori
<b>Samsung dă în judecată Huawei şi în China, pentru încălcarea de brevete</b>Disputele dintre companiile tech de pe piață se țin lanț, Samsung și Huawei fiind din nou părtașele unui nou astfel de proces. Aflăm că producătorul sud-coreean Samsung a dat în judecată Huawei chiar la ea acasă în China, și asta pe seama unor brevete

De 2 luni tot scriem de disputa legală dintre Huawei şi Samsung, care s-au judecat în repetate rânduri în diferite tribunale din toată lumea. Acum Samsung duce disputa pe teritoriu chinez, dând în judecată Huawei chiar acasă la această firmă.

Multiple tribunale din China sunt implicate, pe măsură ce conflictul dintre cele două firme escaladează, deşi totul se putea rezolva prin licenţiere reciprocă şi plata unor taxe. Bătălia are şi mai mult sens dacă ne gândim că e vorba de producătorul smartphone numărul 1 la nivel global şi cel numărul 3. Cu două săptămâni în urmă Samsung intenta un proces în Beijing, acuzând Huawei că îi încalca 6 brevete, fără a detalia clar despre ce e vorba.

Atunci când Huawei ataca, brevetele încălcate de Samsung sau alte companii aveau legătură cu tehnologia 4G şi în general cu conectivitatea. Huawei e şi compania care în ultimii ani a obţinut cel mai mare număr de brevete noi. Samsung ar fi solicitat mai nou şi oprirea producţiei şi vânzării de modele ce îi încalcă brevetele în noul caz, iar pe lista lor se află Huawei Mate 8 şi modelele Honor.

Huawei pornea la atac în SUA şi China în mai, iar Samsung e gata de luptă, după ani buni de duel legal cu Apple. E imposibil de prezis un câştigător în acest moment şi aceste şicane vor continua şi pe viitor, asta e sigur.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×