Huawei dezvăluie procesorul mid-range Kirin 810; Soluție octa-core de 7nm, rival pentru Snapdragon 730

Autor:  | Publicat în:  Huawei 1.055 ori
<b>Huawei dezvăluie procesorul mid-range Kirin 810; Soluție octa-core de 7nm, rival pentru Snapdragon 730 </b>Așa cum era programat, astăzi pe data de 21 iunie cei de la Huawei au anunțat lansarea procesorului Kirin 810 - prima soluție mid-range dezvoltată pe seama procesului de 7nm. Este succesorul deja arhi-prezentului Kirin 710

Așa cum era programat, astăzi pe data de 21 iunie cei de la Huawei au anunțat lansarea procesorului Kirin 810 - prima soluție mid-range dezvoltată pe seama procesului de 7nm. Este succesorul arhi-prezentului Kirin 710 de anul trecut și aflați că acesta include 2 nuclee ARM Cortex-A76 de 2.27 GHz + alte 6 nuclee ARM Cortex-A55 ce sunt tactate la o frecvență de 1.88 GHz.

Kirin 810

Din start aflăm că avem de-a face cu un rival pentru Snapdragon 730, în graficul de mai sus fiind prezentată și o comparație dintre cele două soluții testate în GeekBench. Kirin 810 oferă rezultate cu până la 13% mai bune în testele multi-core, respectiv 11% în testele single-core.

Kirin 810

Suntem informați că primim aici și un NPU de nouă generație ce obține 32280 puncte în benchmark-ul AI, scor mai bun decât cel obținut de Snapdragon 855 sau Helio P90. Kirin 810 include și soluția GPU ARM Mali-G52 MP6 care potrivit detaliilor dezvăluite de către companie, oferă o îmbunătățire de 162% în materie de performanță comparativ cu generația anterioară.

Kirin 810

Oferă suport pentru tehnologia Kirin Gaming+ ce aduce optimizări pentru efecte speciale în jocuri, îmbunătățiri ale calitătiții, clarității, contrastului și a iluminării. Huawei mai include și soluții IVP + ISP pe acest procesor, cu o unitate de procesare foto actualizată și reducere zgomot în procesarea imaginilor RAW. 

Se promite o calitate mai bună și în condiții low-light și mai aflați că Kirin 810 oferă suport Always-on, dual-SIM și VoLTE. Primul telefon ce adoptă acest nou procesor este Huawei Nova 5 și aflați mai multe detalii despre device prin intermediul unui articol pregătit în momentul de față. 

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×