Huawei Mate 20 Pro primeşte în sfârşit verdictul DxOMark: nota nu e aşa mare cum credeam

Autor:  | Publicat în:  Huawei 1.885 ori
<b>Huawei Mate 20 Pro primeşte în sfârşit verdictul DxOMark: nota nu e aşa mare cum credeam</b>Scriam cu câteva zile în urmă că există o teorie a conspiraţiei legată de DxOMark şi Huawei. Un YouTuber propunea ideea că Huawei a rugat DxOMark să ţină "la saltea" publicarea analizei şi notei lui Huawei Mate 20 Pro până ce

Scriam cu câteva zile în urmă că există o teorie a conspiraţiei legată de DxOMark şi Huawei. Un YouTuber propunea ideea că Huawei a rugat DxOMark să ţină "la saltea" publicarea analizei şi notei lui Huawei Mate 20 Pro până ce va veni un alt telefon pe locul întâi. Asta pentru că a avut Huawei P20 Pro pe locul 1 tot anul trecut. Azi când a venit momentul verdictului pentru Mate 20 Pro vedem că lucrurile nu stau chiar aşa.

În primul rând trecem peste suspans şi vă dezvăluim că flagship-ul de toamnă al celor de la Huawei ajunge la 109 puncte în testele DxOMark. Asta îl pune tot pe locul întâi, dar la egalitate doar cu Huawei P20 Pro şi cu 4 puncte peste iPhone XS Max. Au existat ceva zvonuri la un moment dat ca telefonul avea 120 de puncte, dar nu au fost confirmate, se pare.

Huawei Mate 20 Pro

Dacă mă întrebaţi pe mine, având în vedere strict analiza de la Mobilissimo.ro, Huawei Mate 20 Pro îi e clar superior lui P20 Pro şi nu merită acelaşi punctaj, ci unul puţin mai mare. La noi pe site Huawei Mate 20 Pro a ieşit atât "Telefonul anului 2018", după votul vostru, cât şi cel mai bun telefon la cameră, după analiza noastră.

Huawei Mate 20 Pro

Ei bine Mate 20 Pro se prezintă la DxOmark cu o cameră triplă în spate, ce include şi un obiectiv super wide angle în plus faţă de Huawei P20 Pro, înlocuind camera monocromă. Telefonul obţine un impresionant scor de 114 puncte la secţiunea Foto, care pare trasă în jos doar de Bokeh, cu 60 de puncte. Reviewerii francezi au apreciat nivelul scăzut de zgomot, chiar şi în condiţii low light, expunerea şi dynamic range-ul excelent, dar şi culorile bine calibrate.

Huawei Mate 20 Pro

Zoom-ul atât de lăudat de noi primeşte un thumbs up şi de la DxOMark şi e cel mai bun de pe piaţă, ca şi autofocalizarea rapidă. La capitolul neajunsuri intră randarea nenaturală a detaliilor mai fine, pierderea de detalii pe feţele oamenilor în mod Bokeh şi lipsa de consistenţă a focalizării automate când e bliţul pornit.

Huawei Mate 20 Pro

La Video Huawei Mate 20 Pro obţine 97 de puncte, iar aici textura îl trage în jos cu 58 de puncte. Focalizarea automată şi tracking-ul bun sunt apreciate, ca şi stabilizarea când ţii camera nemişcată. Şi la testul nostru am observat că Huawei a pus pe Mate 20 Pro cea mai bună stabilizare de până acum pe vreun Huawei. Balansul de alb, culorile plăcute şi adaptarea expunerii la schimbarea condiţiilor de lumină sunt plusuri la video.

La puncte negative între tremuratul camerei când mergi şi filmezi, în special la interior, dar şi lipsa de detalii fine. Dacă este să mă uit peste întregul material DxOMark, sunt de acord cu ei la toate capitolele mai puţin două: stabilizarea din mers e mai OK decât zic ei şi captura Bokeh mi se pare peste ce oferă Galaxy Note 9 şi iPhone XS Max.

Vă las pe voi să citiţi întregul material aici.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×