Huawei nu are de gând să îşi vândă procesoarele şi spre alţi producători, conform unei declaraţii oficiale

1.013 ori
<b>Huawei nu are de gând să îşi vândă procesoarele şi spre alţi producători, conform unei declaraţii oficiale</b>Ca urmare a procesoarelor proprii HiSilicon Kirin ce au devenit foarte puternice în ultimii ani, ne-am gândit și la posibilitatea ca Huawei să opteze la un moment dat pentru vânzarea acestor chipset-uri către alte companii. Astăzi aflăm că nu

În ultimii ani am văzut că procesoarele Huawei Kirin au început să se ridice la înălţimea concurenţei şi la înălţimea rivalilor Snapdragon. Multă lume se întrebă dacă nu cumva Huawei pregăteşte vreo mutare în această zonă şi dacă nu are de gând să îşi vândă procesoarele şi spre alţi producători. Răspunsul îl primim astăzi.

Huawei a organizat şi găzduit recent evenimentul Huawei Global Analyst Conference în Shanghai, care ajunge la ediţia cu numărul 15. În cadrul conferinţei s-a discutat despre problemele din SUA, precum abandonarea terminalelor Huawei de către operatorii americani, dar şi problemele cu care se confruntă companiile chineze care îşi desfăşoară activităţile în State.

Un moment interesant în timpul discuţiilor a fost cel în care reprezentanţii Huawei au fost întrebaţi dacă această companie îşi va vinde procesoarele Kirin şi altor producători. Gigantul chinez a răspuns că business-ul său de chipset-uri nu este unul independent şi ţinta nu este să genereze venituri vânzând altor companii. Huawei a subliniat că procesoarele sale Kirin sunt un factor de diferenţiere faţă de rivali, fiind integrate cu restul hardware-ului şi software-ului.

Compania va folosi totuşi şi procesoare MediaTek şi Qualcomm pe unele dintre telefoanele sale. Cred că ZTE îşi freca mâinile când a aflat de perspectiva ca Huawei să ofere şi altora procesoarele sale, dar iată că nu se va întâmpla asta. ZTE după cum ştiţi a fost banată în SUA de la a colabora cu companiile locale şi nu are voie să primească chip-uri de la Qualcomm. Rămâne deci varianta MediaTek, poate Exynos cu ceva bunăvoinţa Samsung, dar Kirin cu siguranţă nu.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×