Samsung va începe să vândă procesoare Exynos şi altor producători de telefoane

1.195 ori
<b>Samsung va începe să vândă procesoare Exynos şi altor producători de telefoane</b>Vestea că smartphone-ul Meizu M5s s-a lansat cu procesor Exynos la bord ne-a luat prin surprindere, asta pentru că știam de interdicția dată de Qualcomm celor de la Samsung de a vinde procesoarele către alte companii. Acum se pare că

Până acum m-am întrebat mereu cum reuşeşte Meizu să pună mâna uneori pe chipset-uri Exynos, cu care Samsung e foarte zgârcită de obicei. Sud coreenii păstrau pentru uz propriu chipset-urile, în afară ciudatului parteneriat cu Meizu. Azi aflăm că seria Exynos ar putea fi distribuită şi la alţi parteneri.

Ştiam că Qualcomm a interzis la un moment dat celor de la Samsung să îşi vândă chipset-urile Exynos către alte companii, pentru că foloseau tehnologie similară cu Snapdragon-urile. La urma urmei de la Snapdragon 820 încoace Samsung a lucrat îndeaproape cu Qualcomm pentru a dezvolta procesoarele flagship. Acum că Sammy e deschisă la parteneriate, va trebui să îşi mărească liniile de producţie şi să găsească şi cumpărători.

În acest moment Samsung se află pe locul 4 pe piaţa producătorilor de procesoare pentru telefoane mobile, în spatele celor de la Qualcomm, Apple şi MediaTek (locurile 1, 2 și 3). Samsung are de gând să îşi vândă în special chipset-urile midrange, încercând să concureze cu MediaTek. Rămâne de văzut ce alte companii va coopta Samsung, pe lângă Meizu. Aş paria pe Vivo, Oppo, poate chiar şi OnePlus, de ce nu?

Probabil Qualcomm nu vede deloc cu ochi buni această decizie şi mă aştept la o schismă a relaţiei cu Samsung.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×