Huawei ar urma să folosească mai multe procesoare HiSilicon în acest an, conform surselor din China

2.589 ori
<b>Huawei ar urma să folosească mai multe procesoare HiSilicon în acest an, conform surselor din China</b>Potrivit unui raport venit tocmai din China, se pare că Huawei are în plan folosirea unui număr mai mare de procesoare HiSilicon în acest an, renunțând încetul cu încetul la soluțiile rivalilor Qualcomm și MediaTek. Suntem informați că anul trecut

Huawei va creşte în 2018 rata de utilizare a procesoarelor HSilicon, cele produse in house de către compania chineză. Filiala sa HiSilicon Technologies se ocupă de producţia acestor chip-uri şi va pune mai multă presiune în special pe MediaTek, mai degrabă decât pe Qualcomm.

Informaţiile vin de la publicaţia chineză Economic Daily News, care are surse în cadrul Huawei. Ştim că Huawei a livrat 153 de milioane de smartphone-uri anul trecut, dar doar 70 de milioane erau unităţi flagship. Mai puţin de 50% din totalul de unităţi lvirate aveau procesoare HiSilicon, dar în acest an va creşte procentul semnificativ. Huawei a dat la outsourcing producţia restului de 80 de milioane de chip-uri, majoritatea pentru telefoane entry level şi midrange vândute anul trecut.

Au optat şi pentru soluţii Qualcomm sau MediaTek în aceeaşi perioadă. În 2018 se va ajunge la 50% sau mai sus pentru raportul de chip-uri HiSilicon din totalul CPU-urilor folosite pe telefoanele Huawei. HiSilicon şi-a crescut la rândul său comenzile de componente de producţie la TSMC. Qualcomm rămâne totuşi producătorul şi furnizorul numărul 1 de procesoare pentru mobile în acest moment.

Veniturile sale au crescut cu 11% în 2017 faţă de 2016, ajungând 17,078 miliarde de dolari. MediaTek se află pe locul 4, cu venituri de 7,87 miliarde de dolari în 2017, cu 11% mai puţin faţă de anul anterior, în vreme ce HiSilicon se află pe locul 7, cu o creştere de 21% şi 4,715 miliarde în venituri. Seria Huawei P20 ar trebui sa ajute serios la creștere in 2018. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×