Huawei P30 Pro devine oficial, cu 4 senzori foto în spate, cameră periscopică cu zoom 5X, preţ de 1000 de euro

1.650 ori
<b>Huawei P30 Pro devine oficial, cu 4 senzori foto în spate, cameră periscopică cu zoom 5X, preţ de 1000 de euro</b>Huawei P30 Pro a devenit oficial astăzi, în cadrul unui eveniment organizat de Huawei în Paris. Acesta este flagship-ul chinezilor pe anul 2019 şi vine exact cu dotările pe care le aşteptam. Terminalul are 3 camere în spate

Huawei P30 Pro a devenit oficial astăzi, în cadrul unui eveniment organizat de Huawei în Paris. Acesta este flagship-ul chinezilor pe anul 2019 şi vine exact cu dotările pe care le aşteptam. Terminalul are 3 camere în spate, plus un al patrulea senzor Time of Flight. Are corp din sticlă şi metal şi un ecran cu muchii foarte înguste. Despre toate dotările sale avem detalii mai jos.

Design:

Huawei P30 Pro

Telefonul de față vine cu un corp din sticlă şi metal, cu sticlă curbată pe margini în faţă, ramă metalică şi sticlă şi în spate. Avem de-a face cu un telefon de mari dimensiuni aici, cu o diagonală de 6.5 inch, dar formatul e mai degrabă alungit, prin prisma aspectului 19.5:9. Totuşi device-ul nu e aşa lat ca un iPhone XS Max sau chiar Galaxy S10+, deci e mai comod de ţinut.

Finisajul e pe bază de gradienţi în spate şi avem 5 variante de culoare: negru, alb perlat, roşu Sunrise, albastru/alb "Breathing Crystal" şi albastru/verde Aurora. Huawei afirmă că aceste culori sunt inspirate de natură. Am înţeles că unele dintre versiuni au finisaj mat şi nu se vor păta cu amprente aşa uşor. Telefonul măsoară 8.41 mm în talie, cântăreşte 192 de grame şi este rezistent la apă şi praf în regim IP68.

Display:

Huawei P30 Pro

La bord găsim un ecran OLED de 6.47 inch de fapt, 6.5 inch dacă includem tot spaţiul, inclusiv curburi. Avem acum un breton picătură decupat în acest ecran OLED, iar rezoluţia este Full HD+ de 2340 x 1080 pixeli. Sună cam dezamăgitor şi mă aşteptam la Quad HD totuşi. Apropo avem cititorul de amprente integrat în ecran, după model Mate 20 Pro. Ecranul oferă şi suport HDR.

Hardware:

 • Procesor: Kirin 980
 • Display: 6.47 inch, OLED, 2340 x 1080 pixeli,
 • RAM: 8 GB
 • Stocare: 128 GB, 256 GB, 512 GB, Nano Memory slot
 • Baterie: 4200 mAh, încărcare wireless, reverse charge
 • Cameră: Spate: quad camera - 40 MP + 8 MP + 20 MP + senzor Fime of Flight, bliț dual LED
 • Faţă: 32 MP
 • Conectivitate: USB Type-C, 4G LTE, Bluetooth 5.0, WiFi a/b/g/n/ac, infraroşu, NFC
 • Altele: fără jack audio, difuzor integrat în ecran

Cameră:

Huawei P30 Pro

Pentru că ne plac listele, iată cum arată mecanismele optice de pe Huawei P30 Pro, aranjate frumos într-o listă:

Camera principală:

 • 40 MP Superspectrum RYYB, 27 mm, F/1.6, stabilizare optică
 • 8 MP, telephoto, zoom optic 5x, periscop, F/3.4, stabilizare optică
 • 20 MP, ultra wide, 16 mm, F/2.2
 • Time of Flight, camera de adâncime

Camera frontală:

 • 32 MP, F/2.0, Bokeh

Acest setup cvadruplu din spate are ca vedetă principală senzorul de 40 de megapixeli SuperSpectrum, care foloseşte un nou aranjament de pixeli. În loc de aibă o combinaţie de roşu, albastru şi doi sub pixeli verzi, el îl înlocuieşte pe cei verzi cu unii galbeni, aşa că avem un aranjament RYYB. Motivul? Sensibilitate crescută la lumină, iar acest nou senzor poate captura până la 40% extra lumina.

Prinde şi nuanţele de roşu mult mai bine. Rezoluţia standard este totuşi de 20 MP, Huawei combinând pixelii pentru o imagine mai bine randată. Avem şi posibilitatea de captură la 40 MP totuşi. Avem şi o cameră ultra wide, pentru cadrele largi asociate călătoriilor, iar o prezenţă inedită este cea a camerei periscopice de zoom.

Huawei P30 Pro

E vorba despre un obiectiv telephoto la bază, iar Huawei a venit cu ideea plasării unui soi de "tunel" perpendicular pe spatele telefonului, trecând lumina pe acolo printr-o prismă. Astfel se atinge zoom optic 5x pentru o distanţă focală de 125 de mm. Există şi zoom hibrid de 10X şi putem merge din software până la 50X pentru a prinde craterele de pe Lună, ceea ce e fantastic.

Huawei P30 Pro

A patra cameră este cea Time of Flight, care e imediat sub bliţurile LED. Captează informaţii despre adâncime şi emite raze de lumină, folosind apoi reflexiile pentru a stabili distanţa până la obiecte. Astfel se fac cadre Portrait mai reuşite şi se separă subiectul de fundal mai bine. Revenind la camera principală, ea are senzor Sony de 40 MP, care foloseşte filtru Quad Bayer.

Huawei P30 Pro

Are şi HDR în timp real, plus funcţionalitate Master AI, care recunoaşte şi modifică setări pentru până la 1500 de scene diferite. Huawei a promis că AI-ul va fi mai puţin agresiv de această dată.

OS, UI:

Ca OS avem Android Pie cu EMUI 9.1 aplicat peste şi fără prea multe modificări faţă de ce ştiam de la Mate 20 Pro. Avem parte de recunoaştere facială, cititor de amprente în ecran şi funcţii legate de AI. Avem în spatele acestui EMUI un nou file system cunoscut ca EROFS. El oferă o creştere de viteză de 3 ori la Random Reads şi o pornire a aplicaţiilor cu 10% mai rapidă. A eliberat şi spaţiul de stocare ocupat de fişiere cu 20%.

Apare şi GPU Turbo 2.0, un nou Password Vault şi un Huawei Share mai bun, care permite partajarea de fişiere spre PC şi imprimarea de documente via wireless. Există acum şi un asistent turistic via HiVision şi o aplicaţie Digital Balance, care îţi spune cât timp petreci în aplicaţiile de pe telefon. Bretonul poate fi mascat de o bară status neagră.

Avem şi navigare pe bază de gesturi swipe în stil iPhone şi split screen în mod clasic, ţinând apăsat butonul Recents. Huawei pune la bătaie o aplicaţie Optimiser, cunoscută până acum ca Phone Manager şi care poate curăţa cache-ul, umbla la setări, numere blocate şi scana de viruși folosind Avast.

Preţ şi disponibilitate:

Telefonul porneşte de la 3.999 lei în versiunea cu 8 GB RAM şi 128 GB stocare şi varianta cu 256 GB costă 4.299 lei pe plan local unde s-a dat startul precomenzilor. Cei care comandă telefonul primesc cadou un ceas Huawei Watch GT. Apropo varianta cu 512 GB care costă 1250 euro nu ajunge oficial la noi în țară. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×