Huawei P30 și P30 Pro vor primi curând funcția "DC dimming" pentru reducerea fenomenului de flicker al ecranului

2.604 ori
<b>Huawei P30 și P30 Pro vor primi curând funcția "DC dimming" pentru reducerea fenomenului de flicker al ecranului</b>Așa cum am aflat în urmă cu aproximativ o săptămână, Huawei are un răgaz de 3 luni pentru a oferi actualizări software Android pe terminalele sale, astfel că în perioada următoare ni se pregătește și un update

Așa cum am aflat în urmă cu aproximativ o săptămână, Huawei are un răgaz de 3 luni pentru a oferi actualizări software Android pe terminalele sale, astfel că în perioada următoare ni se pregătește și un update pentru duo-ul P30 și P30 Pro. Descoperim astăzi că aceste două telefoane vor primi curând funcția "DC Dimming" pentru reducerea efectului de flicker al ecranului.

Update HUAWEI P30 PRO

Panourile OLED precum cele de pe aceste telefoane folosesc o tehnică specială pentru controlul luminozității luminii de fundal, moment în care display-ul tinde să prezinte un nivel de flicker mai pronunțat la luminozitate scăzută. La o luminozitate setată la 100%, flicker-ul este greu de observat pentru că panoul emite lumină aproape continuu, dar la niveluri joase, ecranul emite lumină în valuri.

Asta se poate traduce în probleme de tip iritații ale ochilor în cazul celor sensibili la lumină. Tocmai de aceea este nevoie de o asemenea tehnică precum DC Dimming care reglează curentul DC pentru a întuneca ecranul și reducer flicker-ul. Există și un dezavantaj totuși, cel al calității display-ului care poate avea de suferit.

Funcția cea nouă va fi inclusă sub forma unui comutator în meniul de setări și aflăm că versiunea software 9.1.0163D va fi livrată utilizatorilor într-un pachet de aproximativ 400 MB. Ar exista și îmbunătățiri pentru scannerul de amprente. 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×