Huawei şi Honor recunosc că trişează în benchmarkuri, iar motivul e cel pe care îl bănuiţi

3.753 ori
<b>Huawei şi Honor recunosc că trişează în benchmarkuri, iar motivul e cel pe care îl bănuiţi</b>De ceva vreme știam faptul că multe firme din zona smartphone-uri aleg să trișeze în tot soiul de benchmark-uri, iar mai nou și în teste foto. Astăzi Huawei și al său sub-brand Honor decid să meargă pe ruta transparenței odată cu recunoașterea

Ştiam de ceva vreme că multe companii producătoare de telefoane trişează în benchmarkuri, dar foarte puţine o recunosc. Huawei şi sub-brandul Honor merg pe ruta transparenţei, recunoscând acest lucru şi motivând decizia prin afirmaţia că "toţi o fac".

Am văzut de-a lungul anilor companii ca HTC, OnePlus sau Samsung procedând la fel, mai ales în AnTuTu. AnTuTu chiar banase la un moment o companie din China pentru scurt timp, din intrarea în topurile sale. Trişarea e foarte simplă: atunci când telefonul detectează că trece printr-un benchmark îşi creşte frecvenţa procesoarelor şi obţine rezultate sporite, într-un mod care nu e cel normal de utilizare.

Huawei

Discuţia a apărut pe fondul faptului că Huawei Honor Play obţine rezultate prea mari în benchmarkuri, deşi e doar un telefon midrange, fie el şi unul dotat cu procesor Kirin 970. Sunt şi dezavantaje pentru că în modul benchmark, telefonul renunţă la orice precauţie şi siguranţă termică şi se poate încinge serios. Am păţit şi noi asta cu Huawei Honor 10, după cum veţi vedea în recenzia sa, pe care o publicăm în curând.

Dr. Wang Chenglu, preşedinte Huawei pe zona Software a declarat că benchmarkurile sintetice se îndepărtează tot mai mult de la relevanță şi de la reprezentarea unui scenariu real de utilizare. Cu toate acestea sunt folosite des de revieweri. Iar Huawei nu o să renunţe la trucul cu tuningul pentru benchmarkuri, pentru că "toată lumea o face". Asta e ca dopajul şi Lance Armstrong, care a motivat la fel decizia sa.

Cert e că fenomenul nu se va opri prea curând.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×