Oppo F7 este prins trişând în benchmark-uri; Procesorul MediaTek Helio P60 obţine scoruri prea mari în AnTuTu

1.126 ori
<b>Oppo F7 este prins trişând în benchmark-uri; Procesorul MediaTek Helio P60 obţine scoruri prea mari în AnTuTu</b>Cu toate că nu era nevoie să aplice pentru asemenea măsuri, iată că Oppo decide că umble la benchmark-uri în cazul terminalului Oppo F7 ce vine echipat cu procesor Helio P60. S-a descoperit astfel că telefonul obține rezultate mult mai mari

Practica de a trişa în benchmark-uri parcă s-a mai domolit în ultimii ani, după scandaluri care afectaseră şi nume ca OnePlus, dar şi nume mai mari ca Samsung, HTC, Sony sau LG. Oppo rămâne totuşi tare pe meterezele trişării, iar după ce Oppo F3 fura startul anul trecut, acum şi Oppo F7 face acelaşi lucru.

Nu o spunem noi, ci un blogger din Vietnam, care a analizat performanţele lui Oppo F7 şi a descoperit ciudăţenii. Se pare că terminalul dotat cu procesor MediaTek Helio P60 obţinea un scor mult mai mare în AnTuTu decât ar fi fost realist. Făcea asta prin supratactarea tuturor core-urilor sale la 2.0 GHz. Bloggerul a făcut descoperirea creând o aplicaţie falsă şi goală AnTuTu de la zero, care păcălea sistemul telefonului.

Oppo F7 ANTUTU

Avea acelaşi nume de package ca şi aplicaţia originală, "com.AnTuTu.ABenchMark". Când a rulat aplicaţia falsă, Oppo F7 s-a apucat imediat de boosting şi a obţinut rezultate mai mari, ignorând mijloacele de siguranţă anti supraîncălzire. Observaţi ecartul mare între Oppo F7 şi telefoane care teoretic activează tot în zona high midrange. E vorba despre Xiaomi Redmi 5 Plus, Note 5 Pro sau Xiaomi Mi 6X.

Scoruri mari au fost atinse şi în GeekBench şi PCMark de acelaşi nou telefon Oppo. Apoi compania chineză poate veni şi să se laude în materiale promoţionale cu realizările sale. Deja lumea nu prea mai crede în benchmark-uri, după multiplele scandaluri, iar producătorii de aplicaţii de test de gen au promis că vor sancţiona firmele care fac astfel de mantocarii.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×