Huawei și ZTE ar putea fi ținute la distanță de SUA de teamă spionajului Guvernului chinez

Autor:  | Publicat în:  Huawei 839 ori
<b>Huawei și ZTE ar putea fi ținute la distanță de SUA de teamă spionajului Guvernului chinez</b>Fie că vă vine să credeți sau nu Statele Unite sunt destul de paranoice încât să creadă că activitatea companiilor ZTE și Huawei în SUA poate să devină oricând spionaj pentru Guvernul chinez. Informația vine de pe Reuters și aparent...

Fie că vă vine să credeți sau nu Statele Unite sunt destul de paranoice încât să creadă că activitatea companiilor ZTE și Huawei în SUA poate să devină oricând spionaj pentru Guvernul chinez. Informația vine de pe Reuters și aparent serviciile secrete americane au investigat potențialul amenințării și au înaintat descoperirile către superiori și către guvern.

Se pare că viitoare eforturi de extindere ale Huawei și ZTE în State vor fi atent monitorizate de autorități. Problema este mai mare decât pare aici, deoarece Huawei este al doilea cel mai mare producător de routere, switchuri și echipamente telefonice din lume, imediat după Ericsson, din Suedia. ZTE se afla pe locul 5 în aceeași zonă de produse și aparent se afla și pe locul 4 la nivelul telefoniei mobile, în vreme ce Huawei e pe 6. Huawei a generat 4% din vânzările sale total doar cu produsele din SUA, in vreme ce ZTE SUA a adus 2-3% din câștigurile totale.

Majoritatea profiturilor companiilor vin din vânzările de terminale mobile prin operatori ca Verizon, Sprint și T-Mobile. Huang Leping, analist al Nomura Securities afirma că dacă CIA și FBI se referă doar la echipamente de telecomunicații Huawei nu va primi o lovitură prea gravă, dar dacă e afectată și zona lor de telefonie mobilă, atunci blocajul va conta. Atât ZTE, cât și Huawei au avut creșteri de cota de piață în State în ultimii ani, iar în țara în care Apple domina autoritar piață, ZTE se afla pe locul 6 ca vânzări și Huawei pe 8.

Să fie acest boicot doar un artificiu al campaniei electorale din State sau o măsură reală? La urma urmei, ceva similar a pățit și Apple în China, nu-i așa?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×