Zvon: Huawei şi ZTE ar putea părăsi zona Shenzhen din China din cauza costurilor crescute, putând migra spre o zonă cu forţă de muncă mai ieftină

928 ori
<b>Zvon: Huawei şi ZTE ar putea părăsi zona Shenzhen din China din cauza costurilor crescute, putând migra spre o zonă cu forţă de muncă mai ieftină</b>După ce am aflat că Foxconn va construi o nouă fabrică într-o zonă mai săracă din China, se pare că şi ZTE şi Huawei ar putea să îşi mute o parte din producţie din hubul numit Shenzhen. În mod tradiţional acea zonă e miezul producţiei de terminale din..

După ce am aflat că Foxconn va construi o nouă fabrică într-o zonă mai săracă din China, se pare că şi ZTE şi Huawei ar putea să îşi mute o parte din producţie din hubul numit Shenzhen. În mod tradiţional acea zonă e miezul producţiei de terminale din China, dar acest statut a dus şi la costuri tot mai ridicate. Totul e la nivel de zvon şi au apărut şi oficiali care neagă, dar nu iese fum fără foc.

Se pare că 15.000 de firme s-au mutat deja din cauza costurilor ridicate şi Huawei şi ZTE ar urma să facă acest pas. Primarul din Shenzhen neagă tot şi a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că aceste două mari nume nu se vor retrage din oraşul respectiv. Din ce am înţeles există şi reduceri speciale pentru firme şi beneficii guvernamentale, plus ideea susţinerii populaţiei locale cu joburi.

ZTE îşi va muta totuşi o parte din producţie în Heyuan, nouă fabrică urmând a ajunge la o producţie de 1.5 miliarde de dolari anul viitor. Shenzhen e locul de naştere a foarte multe firme tech de top din China, afectate totuşi de costurile crescute de operare şi cele asociate forţei de muncă. Mutarea către regiuni mai sărace, cu mână de muncă mai ieftină e un pas logic în acest moment şi aşteptam să vedem cum vor evolua aceste măsuri, oricât ar nega oficialii.

Shenzhen îşi păstrează totuşi appeal-ul datorită suportului guvernamental.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×