Huawei Talkband B1 review: brățara de fitness tracking cu headset integrat și câteva imperfecțiuni (Video)

Autor:  | Publicat în:  Huawei 1.234 ori
<b>Huawei Talkband B1 review: brățara de fitness tracking cu headset integrat și câteva imperfecțiuni (Video)</b>Huawei Talkband B1 este o brățară de fitness tracking și în același timp un device ce integrează un headset Bluetooth. Produsul a fost prezentat la Mobile World Congress 2014 în Barcelona, unde se afla trimisul nostru Zsolt. El se uita insistent...

Huawei Talkband B1 este o brățară de fitness tracking și în același timp un device ce integrează un headset Bluetooth. Produsul a fost prezentat la Mobile World Congress 2014 în Barcelona, unde se afla trimisul nostru Zsolt. El se uita insistent la device, pentru că i se părea o achiziție bună și a fost remarcat de cineva din echipa Huawei.

Acel cineva era Edmoon Chai, unul dintre proiectanții brățării, cu care  Zsolt s-a împrietenit și care a promis că ne va trimite un model în teste. Ei bine iată că el a sosit și primește în următoarele rânduri o recenzie detaliată. Produsul costă 99 de euro și a sosit pe piața din Europa în această vară. Designul sau aduce puțin cu cel al unui model Fitbit și cu un Sony Smartband puțin.

Corpul e fabricat din material plastic, iar headsetul se scoate ușor, apăsând un buton fizic. Cureaua e fabricată din material hipo alergenic, pe bază de silicon, rezistent la transpirație și raze ultraviolete. întreg device-ul are certificare IP57, fiind astfel rezistent la apă și praf. Puteți scufunda brățara în apă 1 metru timp de maxim 30 de minute. Avem la bord doar două butoane fizice, unul pentru Power și trecerea între funcțiile afișate și unul care detașează headsetul.

Huawei Talkband B1

Talkband B1 integrează un display curbat OLED de 1.4 inch, unul non touch și monocrom. El se comporta bine în bătaia soarelui, iar cureaua integrează la capăt și un mecanism USB de încărcare. Astfel, puteți conecta la PC brățara și ea se va încărca în aproximativ 2 ore. La pachet cu acest gadget vin și câteva capace speciale pentru diferite mărimi de urechi, pentru că headsetul să fie atașat mai comod.

Ecranul afișează oră, nivelul bateriei, conexiunea Bluetooth, numărul de pași parcurși, caloriile consumate, câte ore de somn ați atins și ID-ul sau numărul de telefon al persoanei care vă apelează. Headsetul da senzația că o să cadă din ureche, dar nu o face, astfel că trebuie să vă obișnuiți cu el, pentru a vă fi comod. El vine cu 2 microfoane pentru anularea zgomotului de fond și dispune de o baterie de 95 mAh, care pe hârtie asigura 6 zile de funcționare, 14 zile de standby și 6 ore de convorbiri.

Huawei Talkband B1

Am prins cam 3-4 zile de funcționare cu funcțiile de fitness tracking activate, monitorizând și somnul și cu câteva convorbiri purtate pe headset. Suntem astfel sub alte modele de fitness tracking, cu baterii ceva mai bune. Produsul cântărește 26.2 grame, iar headsetul cântărește doar 9.4 grame. Aceasta brățară este ușoară, dar nu chiar comodă când trebuie să o purtați o noapte întreagă pentru analiza somnului. Gadgetul e compatibil Bluetooth 4.1 și va permite să răspundeți la apeluri și să le încheiați apăsând acel buton On/Off care schimba și funcțiile afișate pe ecran.

în ce privește convorbirea telefonică desfășurată folosind accesoriul, volumul este OK, dar sunetul se aude ușor neclar și cu zgomot de fundal. Huawei Talkband B1 suporta conectarea la terminale cu Android 4.0+ și iOS 5.0+ și folosește și NFC pentru a se conecta mai rapid prin atingere. Există și o funcție specială anti pierdere sau furt, care face brățara să vibreze atunci când telefonul e la o distanță mai mare de 10 metri.

Huawei Talkband B1

De asemenea, Talkband B1 e programat să vă reamintească să vă mișcați din când în când, dacă stați prea mult la birou și face asta tot prin vibrații. Ea afișează și țintele zilnice de atins, la capitolul fitness și monitorizarea somnului se face analizând mișcările în timpul somnului și perioada în care nu v-ați mișcat deloc de-a lungul unei nopți. Puteți seta și o modalitate blândă de trezire, cu vibrații ale acestui device la ora ideală pentru trezit. Vedeți și în recenzia video cum a arătat un somn monitorizat și e menționat în grafic și de câte ori v-ați trezit într-o noapte.

Din păcate Talkband B1 vede drept somn și o perioadă în care nu vă mișcați uneori, sau pur și simplu dacă lăsați brățara fără să o purtați o perioadă de câteva ore. Pe partea de fitness avem la dispoziție o aplicație Android gratuită cu interfața simplă și care se va sincroniza cu brățara de fitness, pentru a afișa caloriile consumate și pașii parcurși. Din păcate, pe iOS nu a mers aplicația similară, iar revenind la Android, UI-ul principal afișează două cercuri, unul cu calorii/pași și altul cu ore de somn.

Huawei Talkband B1 review: brățara de fitness tracking cu headset integrat și câteva imperfecțiuni (Video)

Veți putea apăsa pe primul cerc pentru a vedea un grafic al activității fizice din acea zi și cât din tinta zilnică ați atins (pași sau calorii). Graficele sunt zilnice, săptămânale sau lunare, pentru a vă vedea evoluția. Interfața e intuitivă, dar din păcate nu are secțiuni separate pentru diferite tipuri de activități fizice, precum jogging sau ciclism. în zona de setări vedem semnalul Bluetooth, nivelul bateriei, informații despre utilizator (vârsta, greutate, înălțime) și ne stabilim țintele zilnice de pași sau calorii.

Huawei Talkband B1

Există și opțiunea pentru acel reminder care ne face să nu mai fim sedentari și Smart Alarm, care vă trezește în faza ușoară a somnului, pentru a nu fi trezirea prea brutală. Aplicația iOS are și partajare pe Facebook a datelor de fitness, dar din păcate ea nu funcționează OK. Veți putea actualiza softul lui Talkband B1 folosind aplicația de pe telefonul Android și opțiunea dedicată. Că pedometru B1 funcționează OK, deși numărul de pași numărați nu e chiar precis, în comparație cu ceea ce a măsurat S Health pe Samsung Galaxy Alpha.

Huawei Talkband B1 review: brățara de fitness tracking cu headset integrat și câteva imperfecțiuni (Video)

Puteam să jur că am mers mai mult decât arata brățara... Regret și faptul că Talkband B1 nu se activează automat când mișcăm încheietura, ca un smartwatch, ci trebuie să apăsăm pe butonul fizic pentru a vedea oră sau pașii. De asemenea, cureaua se simte puțin largă și corpul e plat peste încheietura, oferind o senzație ușor neplăcută. și atunci când transpirați, senzația oferită de acest device nu va fi chiar plăcută, în vreme ce cu un Samsung Gear Fit nu am avut această problemă.

și acum să vedem verdictul legat de acest produs.

Iată aspectele Pro:

  • recepționează apeluri telefonice
  • aplicație simplă pe Android
  • relativ ieftin
  • intuitiv
  • ecran bun în bătaia soarelui
  • alerte anti sedentarism și trezire ușoară dimineața

și cele Contra:

  • calitatea convorbirilor nu e chiar excelentă
  • bateria putea fi mai bună
  • tracker-ul nu e chiar precis că pedometru
  • versiunea de iOS a aplicației Talkband nu funcționează

Nota finală pentru acest produs este de 7.5 din 10, cu mențiunea că toate defectele menționate mai sus se pot rezolva cu un update software, poate în afară de cele legate de curea. Apreciem totuși faptul că acest device combină un headset Bluetooth cu o brățară de fitness într-un mod original.

Huawei Talkband B1 review

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×