Huawei vrea o cotă de piaţă de 50% în China, ca punct de pornire pentru marea detronare Samsung

843 ori
<b>Huawei vrea o cotă de piaţă de 50% în China, ca punct de pornire pentru marea detronare Samsung</b>Huawei a prezis de ceva vreme că anul 2020 nu ne va prinde cu Samsung pe locul întâi în segmentul producătorilor smartphone. Gigantul chinez vrea să ajungă pe locul întâi şi o parte importantă din strategia sa este dominaţia totală

Huawei a prezis de ceva vreme că anul 2020 nu ne va prinde cu Samsung pe locul întâi în segmentul producătorilor smartphone. Gigantul chinez vrea să ajungă pe locul întâi şi o parte importantă din strategia sa este dominaţia totală a pieţei de baştină, China.

Ţinta Huawei este de a controla 50% din piaţa smartphone din China. Estimările experţilor arată că Huawei ar trebui să livreze până la 260 de milioane de telefoane la nivel global în acest an. În acest moment la nivel global Huawei se află pe locul 3 în topul producătorilor de telefoane, după Samsung şi Apple.

Anul trecut a fost pe locul 2 pentru o perioadă de timp, dar Apple şi-a reluat poziţia. Ţinta de 50% din piaţa chineză ar trebui atinsă până la final de an şi bătălia e dură, pentru că în China sunt populare companii locale, precum Oppo, Vivo sau Xiaomi. Huawei se concentrează pe piaţa proprie, văzând că în vest şi-a pierdut atractivitatea, după ce a fost practic gonita din SUA.

În acest moment compania are o cotă de piaţă de 34% în China. În ultimii 2-3 ani a dispărut percepţia de "chinezării" şi telefoanele din China au ajuns să fie la fel de bine privite ca şi iPhone-urile sau modelele sud coreene şi japoneze. S-a investit mult în cercetare şi dezvoltare, marketing şi au fost integrate tehnologii noi, iar asta se simte şi în percepţia publică.

Totuşi există în continuare acuzaţiile de spionaj, furt de tehnologie şi practici dubioase, de care Huawei nu pare a scăpa prea curând, chiar dacă totul e la nivel de paranoia şi un atac al Statelor Unite la adresa Chinei uneori. În acest moment Samsung este cel mai mare producător de telefoane, cu 20.9% din piaţă, iar Apple pe 2, cu 14.9%. Huawei e foarte aproape, cu 14.7%.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×