Husa ideală pentru cei cu două mâini stângi: îşi deschide câteva picioare în cădere pentru a amortiza impactul

2.141 ori
<b>Husa ideală pentru cei cu două mâini stângi: îşi deschide câteva picioare în cădere pentru a amortiza impactul</b>Încă de când am văzut acel concept de iPhone cu sistem de jetpack pentru protejarea telefonului la căzături, așteptăm ca pe piață să vină un producător cu așa ceva. Până când va sosi telefonul acela ne îndreptăm atenția către o husă ce face

Mai ţineţi minte acel concept al iPhone-ului ce integra tuburi cu aer sub presiune care aveau rol de jetpack pentru momentul când pica telefonul pe jos? Acum avem iarăşi un concept trăznit de amortizare a căderii, de această dată pe baza unei huse.

Husa

Aceasta îşi deschide o serie de cârlige/picioare care fac handsetul să aterizeze perfect, fără daune. Acest "Active Damping Case" a fost comparat cu un airbag pentru telefoane şi este proiectul lui Philip Frenzel, inginer la universitatea Aalen din Germania. De altfel aceasta husă a câştigat premiul întâi în cadrul German Society for Mechatronics.

Husa

Competiția include proiecte ale studenţilor din toată Germania. Mecanismul de activare se bazează pe o serie de senzori care detectează momentul când telefonul este în cădere liberă şi activează deschiderea picioarelor. Iniţial Frenzel a luat în calcul un airbag real, precum cel de la automobile. Apoi o alternativă pe bază de spumă. Până la urmă o serie de picioare cu arcuri au câştigat concursul de idei.

8 vârfuri metalice îndoite și cu arcuri fixează telefonul imediat pe podea atunci când cade. În mod normal ele stau plate şi cuminţi în husă şi se activează doar când telefonul pică. Au fost luate în calcul şi momentele când telefonul pică aflându-se într-un ghiozdan sau poşetă sau când cineva se dă cu rollercoasterul cu telefonul în buzunar să zicem. Să sperăm că nu o să fie incidente cu un telefon cu o husă de gen în buzunar, pentru că nu cred că ai vrea să te trezeşti cu acele cârlige în carne.

Următorul pas este Kickstarter şi dacă umblă puţin la grosime şi aspect, produsul ar putea fi un mare hit.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×