Huawei îşi orientează investiţiile în 5G spre Europa, după problemele avute în SUA

1.035 ori
<b>Huawei îşi orientează investiţiile în 5G spre Europa, după problemele avute în SUA</b>După problemele apărute în SUA, iată că cei de la Huawei iau decizia de a-și îndrepta investițiile în 5G către plan european. Acest lucru se întâmplă după aproape 2 decenii de piedici în State, iar o primă inițiativă legată de Europa se desfășoară

Cum Huawei a avut multiple beţe în roate puse în Statele Unite, atât la capitolul vânzări smartphone, cât şi echipamente telecom, e logic că gigantul chinez se orientează acum spre Europa. Investiţiile în 5G sunt una din zonele de activitate spre care ţinteşte Huawei.

După aproape 2 decenii de piedici în State, Huawei pariază acum pe Europa. O primă iniţiativă legată de Europa se desfăşoară în Portugalia, ţară care s-a auto declarat pionier al tehnologiei 5G pe continent. Huawei doreşte încheierea unui parteneriat cu brandul local Altice, un gigant telecom cu origini olandeze şi care a confirmat colaborarea în ultima săptămână.

Alexandre Fonseca, CEO Altice Portugalia a declarat că firma sa va fi printre primii operatori din lume care va oferi servicii 5G comerciale. Au fost confirmate şi planurile companiei de a prezenta un throughput de 1.5 Gbps folosind un router Huawei. Demonstraţia va avea loc peste 2 zile. Consumatorii din Portugalia vor putea cumpăra terminale 5G din 2020, când de altfel e plănuită lansarea globală a serviciilor 5G.

Primele produse de gen vor fi prezentate în Portugalia chiar din 2019 pentru demo-uri. Trebuie spus că deşi Altice are capacitatea de a vinde servicii şi produse 5G în Portugalia, răspândirea lor largă va avea loc în intervalul 2021-2022, din cauza îngrijorărilor cu privire la profitabilitate. Portugalia e mult mai optimistă şi ambiţioasă cu deadline-urile decât multe ţări de pe glob şi din Europa.

Având în vedere reglementările stricte care se pregătesc pentru spectrul de conectivitate, e posibil totuşi că entuziasmul să fie nejustificat. Mai sunt în cursă şi SUA, Coreea de Sud, Japonia, Australia şi China.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×