Huawei îşi orientează investiţiile în 5G spre Europa, după problemele avute în SUA

Autor:  | Publicat în:  Huawei 963 ori
<b>Huawei îşi orientează investiţiile în 5G spre Europa, după problemele avute în SUA</b>După problemele apărute în SUA, iată că cei de la Huawei iau decizia de a-și îndrepta investițiile în 5G către plan european. Acest lucru se întâmplă după aproape 2 decenii de piedici în State, iar o primă inițiativă legată de Europa se desfășoară

Cum Huawei a avut multiple beţe în roate puse în Statele Unite, atât la capitolul vânzări smartphone, cât şi echipamente telecom, e logic că gigantul chinez se orientează acum spre Europa. Investiţiile în 5G sunt una din zonele de activitate spre care ţinteşte Huawei.

După aproape 2 decenii de piedici în State, Huawei pariază acum pe Europa. O primă iniţiativă legată de Europa se desfăşoară în Portugalia, ţară care s-a auto declarat pionier al tehnologiei 5G pe continent. Huawei doreşte încheierea unui parteneriat cu brandul local Altice, un gigant telecom cu origini olandeze şi care a confirmat colaborarea în ultima săptămână.

Alexandre Fonseca, CEO Altice Portugalia a declarat că firma sa va fi printre primii operatori din lume care va oferi servicii 5G comerciale. Au fost confirmate şi planurile companiei de a prezenta un throughput de 1.5 Gbps folosind un router Huawei. Demonstraţia va avea loc peste 2 zile. Consumatorii din Portugalia vor putea cumpăra terminale 5G din 2020, când de altfel e plănuită lansarea globală a serviciilor 5G.

Primele produse de gen vor fi prezentate în Portugalia chiar din 2019 pentru demo-uri. Trebuie spus că deşi Altice are capacitatea de a vinde servicii şi produse 5G în Portugalia, răspândirea lor largă va avea loc în intervalul 2021-2022, din cauza îngrijorărilor cu privire la profitabilitate. Portugalia e mult mai optimistă şi ambiţioasă cu deadline-urile decât multe ţări de pe glob şi din Europa.

Având în vedere reglementările stricte care se pregătesc pentru spectrul de conectivitate, e posibil totuşi că entuziasmul să fie nejustificat. Mai sunt în cursă şi SUA, Coreea de Sud, Japonia, Australia şi China.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×