Google investeşte 22 de milioane de dolari în "banane"; Mai bine zis în Banana Phone şi OS-ul KaiOS

1.105 ori
<b>Google investeşte 22 de milioane de dolari în "banane"; Mai bine zis în Banana Phone şi OS-ul KaiOS</b>Noul telefon "banană" prezentat de către finlandezii de la HMD Global în cadrul târgului de tehnologie Mobile World Congress 2018 din Barcelona sosea cu un sistem de operare de care nu am prea auzit, un așa numit KaiOS care oferea

Nu ştiu dacă ştiţi, dar banana phone-ul de la Nokia, adică 8110 4G rulează un sistem de operare ceva mai inedit, numit KaiOS. Această platformă specială de feature phone a fost bine primită de public, pentru că aduce căutare Google, Google Maps şi Google Voice Assistant. Până şi Google i-a simţit appeal-ul, aşa că investeşte 22 de milioane de dolari în KaiOS.

KaiOS este un proiect care a pornit la drum în SUA în 2017 şi este bazat pe rămăşiţele proiectului Firefox OS de la Mozilla. Este o versiune derivată din Linux, iar Firefox OS a fost destinat şi gândit pentru smartphone-uri low cost, cu tehnologie HTML-5 la bază. KaiOS se descurcă mai bine totuşi cu acele resurse. Nokia, Micromax şi Alcatel i-au adoptat platforma.

Colaborează şi cu operatorii AT&T şi Sprint şi acum are şi investiţie solidă de la Google. Are birouri în America de Nord, Europa şi Asia, dar un parteneriat solid a avut cu Reliance Jio, operator din India. Acea companie are propria gamă de unităţi KaiOS şi cu ajutorul său acest OS a ajuns peste iOS în India, cu o cotă de 15% la nivel local. Nokia şi KaiOS sunt în avantgarda conceptului de "următorul miliard", adică următorul miliard de oameni care îşi vor cumpăra feature phone cu acces la Internet şi funcţii mai smart decât de obicei pe un astfel de terminal.

KaiOS rulează pe Nokia 8110 4G aka Banana Phone şi aduce unele funcţii de smartphone acolo. Avem şi Twitter, Facebook, Whatsapp va sosi în curând, plus multe alte aplicaţii. Să fie acesta începutul unui mare OS care în sfârşit să provoace Android şi iOS la luptă?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×