Iată ce aşteptăm de la Apple pentru evenimentul de pe 7 septembrie: iPhone 7 şi 7 Plus, Apple Watch 2, plus alte noutăţi

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.234 ori
<b>Iată ce aşteptăm de la Apple pentru evenimentul de pe 7 septembrie: iPhone 7 şi 7 Plus, Apple Watch 2, plus alte noutăţi</b>Au mai rămas fix 24 ore până la evenimentul Apple ce va avea loc în cadrul Bill Graham Auditorium și unde așteptăm lansarea unor device-uri foarte interesante. Avem în prim-plan smartphone-urile iPhone 7 și iPhone 7 Plus, dar și un posibil smartwatch

Mâine este ziua zero a lansărilor Apple din acest an, cu un eveniment de anvergură programat pentru ora 20:00 (ora României), în San Francisco. Tim Cook şi ai săi se vor afla pe scena lui Bill Graham Auditorium, unde vor anunţa gama iPhone 7, dar şi o serie de alte noutăţi, majoritatea aflate la rang de speculaţie deocamdată. Am simţit nevoia să le disecăm mai jos, pentru a ne tempera (sau amplifica) aşteptările.

Reţineţi că vă vom oferi şi un live blogging pe bază de live stream de la eveniment, pe care îl găsiţi aici. Hai să recapitulăm ce produse noi Apple sunt plauzibile pentru debutul de mâine:

1. iPhone 7, iPhone 7 Plus; Poate şi iPhone 7 Pro şi iPhone 6 SE

Apple iPhone 7

E clar faptul ca vedeta evenimentului de mâine este iPhone 7. Pentru o perioadă s-a crezut că terminalul se va numi iPhone 6SE, dar teoria s-a disipat rapid. iPhone 7 şi iPhone 7 Plus vor fi upgrade-uri mai modeste de obicei, având în vedere ciclurile de actualizare de 2 ani de până acum şi aparent se va trece la 3 ani, cu un flagship revoluţionar la anul.

iPhone 7 şi 7 Plus vor veni fără jack audio, cu un buton Home capacitiv cu feedback special ce simulează apăsarea butonului fizic, plus antene mutate în zona superioară şi inferioară a spatelui. Designul si formatul vor ramane in mare la fel ca la iPhone 6s. Aşteptăm şi un nou senzor de cameră şi în premieră pe iPhone o cameră duala în spatele lui iPhone 7 Plus. Vom primi şi o variantă de stocare de 256 GB şi aparent vom asista şi la un salt de rezoluţie a ecranelor, desi nu e 100% sigur.

Apple iPhone 7

Se discută şi despre rezistenţa la apă în regim IPX7 după modelul lui Apple Watch, iar presupusul iPhone 7 Pro ar aduce şi dotări mai high end (mai mult RAM decât cei 2 GB clasici), extra stocare poate şi un CPU mai bun, plus Smart Connector. Camera duala a lui iPhone 7 Plus va avea tehnologie Linx şi va permite refocalizarea profesionistă, plus alte artificii.

Aparent primim şi filmare 4K la 60 FPS şi 3D touch ar trebui să evolueze.

2. Apple Watch 2/ Watch OS 3

Apple Watch 2

Apple ar trebui să lanseze şi o nouă generaţie de Apple Watch la evenimentul de mâine, plus varianta finală de WatchOS 3. Cât despre Apple Watch 2, el ar veni cu GPS, mai multă independenta faţă de iPhone, procesor mai rapid şi baterie mai mare. Aparent, conectivitatea celulară nu ar fi gata de prime time încă, deşi se zvonea acest lucru la un moment dat.

O serie de curele modulare cu accesorii sunt în cărţi, plus noi variante de culoare şi personalizare. Un ecran mai luminos, poate rezistenta la apă sporită şi un difuzor mai bun sunt considerate necesare aici. Un barometru şi noi funcţii de fitness sunt de asemenea pe listă. Există şi teoria unor accesorii medicale, după speculaţii legate de spusele lui Tim Cook.

3. Alte produse

MacBook

Desktopurile Apple vor primi noi componente, extra RAM, SSD-uri şi procesoare noi. Se va trece la generaţia Kaby Lake, iar noile Macbookuri ar urma să vină cu o fâşie programabilă OLED touch, care ne va permite să asociem shortcuturi acelei zone de deasupra tastaturii. Pe lângă un update de MacBook Pro e nevoie şi de o actualizare de MacBook Air, Mac Mini şi Mac Pro.

E posibil ca MacBook Air să fie retras şi înlocuit de Retina MacBook în zona low end şi un model de 13 inch mai subţire MacBook Pro în zona high end. Totuşi sunt şanse să vedem un Air nou, cu port USB Type C. Dacă nu vedem nimic din zona Mac maine, ar însemna că a trecut un an şi jumătate fără hardware Mac nou anunţat pe scenă, ceea ce e bizar.

4. iPad-uri

iPad-Pro-2.jpg

Modelele iPad Pro sunt disponibile în versiuni de 9.7 şi 12.9 inch, cu tastaturi smart asociate, care să le transforme în rivali pentru hibrizi. Nu avem zvonuri clare în această zonă, dar un iPad Pro de 12.9 inch cu hardware superior e în cărţi. Un iPad Mini 5 e de asemenea posibil, deşi iar nu avem indicii. Aparent la anul ni se pregăteşte un iPad special, cu ecran OLED 4K, poate chiar ecran curbat.

5. Software: iOS 10, MacOS Sierra, Watch OS3, tvOS 10

E clar faptul că vom vedea pe 7 septembrie variante finalizate pentru iOS 10, MacOS Sierra, WatchOS 3 şi tvOS 10, cu date de lansare asociate. Foarte posibil să debuteze chiar la ore după eveniment. tvOS 10 aduce un Night Mode, autentificare mai uşoară în aplicaţii, iar WatchOS 3 schimbă câteva din interacţiuni, făcând mesageria mai accesibilă şi rapidă.

Apple Watch

WatchOS 3 încarca automat până la 10 aplicaţii în memorie pentru că ele să fe mai rapid de accesat. Sierra e cel mai nou MacOS (în loc de OS X) şi e o actualizare destul de mică pentru o platformă matură. Includerea lui Siri e marea noutate aici, dar şi îmbunătăţiri de securitate, posibilitate de deblocare cu Apple Watch şi noi funcţii asociate lui iCloud.

iOS 10

iOS 10 pare să vină cu cele mai multe schimbări, cu un sistem de notificări regândit, un nou design pentru Control Center, cu accente albastre ale iconurilor, dar şi lockscreen cu funcţii noi. Acum avem suport 3D Touch în lockscreen, widgeturi speciale şi gesturi swipe noi. Photos primeşte organizare a fotografiilor după persoane şi locuri, dar şi funcţia Memories, un fel de HTC Zoe.

MacOS Sierra

Maps are suport Proactive, cu recomandări de taxiuri şi căutări cu filtre mai apte, plus o navigare mai dinamică, cu panning şi zooming. Apple Music are un UI mai vintage, iar o aplicaţie nouă este Home, care controlează soluţiile HomeKit. Messages a evoluat enorm şi include desene şi scris de mână, integrare live a camerei, plus tot felul de efecte disco sau fistichii aplicate peste fotografii şi video.

Beats

Emoji-urile sunt mai mari, iar predicţia de text transforma cuvintele în emoji chiar. Abia aşteptam să vedem şi Swift Playgrounds, o aplicaţie pentru iPad care îi învaţa pe copii să programeze în Swift. Aşteptaţi-vă şi la o secţiune specială de gaming la eveniment, cu invitaţi din industria jocurilor.

Ca ultima mențiune e posibil să vedem și căști Apple Airpods wireless sau noi modele Beats anunțate mâine. 

Cam acestea sunt aşteptările pentru mâine, cu un eveniment care cu siguranţă va fi amplu şi ne va aduce noi cifre şi recorduri Apple raportate la inceput, plus eventual vreo formaţie mare pentru after show. Găsiţi toate noutăţile pe Mobilissimo.ro mâine seară! (Nu uitați de LIVE!)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×