Iată cum poţi verifica dacă ai un iPhone 6s/6s Plus cu procesor A9 produs de TSMC sau Samsung

2.039 ori
<b>Iată cum poţi verifica dacă ai un iPhone 6s/6s Plus cu procesor A9 produs de TSMC sau Samsung</b>Pentru unii cumpărători contează foarte mult micile detalii, mai ales c&acirc;nd cheltuiesc aproape 4000 de lei pe un telefon. De aceea nu ne miră să aflăm că există o aplicaţie care &icirc;i spune utilizatorului dacă are un iPhone 6s sau 6s...

Pentru unii cumpărători contează foarte mult micile detalii, mai ales când cheltuiesc aproape 4000 de lei pe un telefon. De aceea nu ne miră să aflăm că există o aplicaţie care îi spune utilizatorului dacă are un iPhone 6s sau 6s Plus cu procesor Apple A9 produs de Samsung sau TSMC.

Cel produs de Samsung este puţin mai mic decât varianta TSMC, fiind construit pe baza arhitecturii de 14 nm în loc de 16 nm, se pare. Dezvoltatorul Hiraku Wang ar fi creat o aplicaţie gratuită, cunoscută drept CPU Identifier, care va verifică cu precizie ce fel de chip aveţi pe terminal. Statisticile generate de aplicaţie arată că atât iPhone 6s, cât şi 6s Plus folosesc procesoarele TSMC şi Samsung.

Iată cum poţi verifica dacă ai un iPhone 6s/6s Plus cu procesor A9 produs de TSMC sau Samsung

Totuşi, modelele iPhone 6s sunt mai înclinate spre Apple A9 în varianta TSMC, 80% dintre cele testate având aceasta dotare. Sunt siguri că vă întrebaţi şi care e mai performant. Ei bine, diferenţele în benchmarkuri sunt minime, intrând în marja de fluctuaţii standard. Spre exemplu chipul TSMC A9 ar fi obţinut scoruri de 2526 în testul single core în GeekBench şi 4404 în cel multi core.

Şi asta în vreme ce varianta Samsung obţine 2542 în cel single core şi 4444 în cel multi core. Practic nu contează ce versiune aveţi, pentru că performanţa va fi la fel de bună. Aplicaţia lui Wang se află aici pentru proaspăt posesorii de iPhone 6s şi 6s Plus. Ea nu se afla în App Store, deci trebuie instalată printr-un certificat enterprise.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×