Iată primele review-uri de iPhone 5S: cameră foarte rapidă, senzorul de amprente convinge, performanță fantastică

Autor:  | Publicat în:  Apple 2.720 ori
<b>Iată primele review-uri de iPhone 5S: cameră foarte rapidă, senzorul de amprente convinge, performanță fantastică</b>Au apărut și primele recenzii ale lui iPhone 5S, cu câteva ore înainte ca terminalul să ajungă în magazinele din toată lumea. Vă reamintesc că acest handset a fost anunțat oficial pe 10 septembrie, în cadrul unui eveniment oficial organizat...

Au apărut și primele recenzii ale lui iPhone 5S, cu câteva ore înainte ca terminalul să ajungă în magazinele din toată lumea. Vă reamintesc că acest handset a fost anunțat oficial pe 10 septembrie, în cadrul unui eveniment oficial organizat în campusul Apple. și acum hai să aflăm ce zic marile site-uri tech despre acest telefon.

Slashgear

Slashgear afirmă că iPhone 5S oferă un feeling premium în mâna utilizatorului și apreciază și husa din piele a acestui terminal. Din acest review aflăm și că prima oară când deblocați un iPhone 5S după restartarea telefonului va fi nevoie să vă autentificați biometric, pe bază de amprentă. De asemenea dacă trec 48 de ore cu telefonul inactiv va trebui să vă autentificați atunci când folosiți handsetul. Din review aflăm că iPhone 5S realizează output-ul unui clip Full HD de 5 minute în 2 minute și 24 de secunde și descoperim că scorul în SunSpider al acestui device este de 470 ms.

Anandtech

Anandtech intră în detalii tehnice și ne explică ce înseamnă noul procesor Apple A7. A7 este un SoC construit pe baza unei platforme de 28 nm Samsung HK+MG. Avem la dispoziție peste 1 miliard de tranzistori aici și este folosită arhitectura Swift, cu două core-uri care rulează la aceeași frecvență maximă ca și la procesorul A6: 1.3 GHz. Se pare că aceeași frecvența e folosită și de Intel pentru Bay Trail. în teste și benchmark-uri Apple A7 întrece Bay Trail, chiar dacă e vorba aici despre un duel 64 bit versus 32 bit. Anandtech a descoperit și că iPhone 5S vine cu memorie LPDDR3 de înaltă frecvență, iar dacă vă pasionează detaliile tehnice, veți aprecia review-ul lor.

Engadget

Engadget ne vorbește și despre camera de pe iPhone 5S cu destul de mult entuziasm. Această cameră are un senzor foto cu o dimensiune mai mare a pixelilor și deschidere mai mare în cazul focalizării, trecând de la 1.4 microni la 1.5 și de la o deschidere de F/2.2 la F/2.4. Rezultatul este o creștere cu 33% a sensibilității la lumină. Astfel fotografiile realizate în zone întunecate vor ieși mult mai bine decât în cazul celor realizate cu iPhone 5. Engadget afirmă că în situații cu puțină lumină au fost plăcut impresionați de iPhone 5S, dar în recenzie a fost menționat și că imaginile au mai mult noise decât cele realizate cu Nokia Lumia 1020. Viteza camerei în schimb este foarte lăudata de către Engadget, în special în modul panoramă și este menționat și aportul noilor blițuri True Tone, mai ales pentru fețele celor fotografiați.

Techcrunch

Mulți dintre voi au fost curioși ce face acel M7, coprocesorul de pe iPhone 5S. Ei bine el preia informațiile legate de mișcarea terminalului de la giroscop, accelerometru și busolă. Ideea este de a oferi informații despre activitatea handsetului, spre exemplu M7 realizând atunci când telefonul stă nemișcat multă vreme, cel mai probabil lângă pat. Astfel, handsetul va realiza și momentele când nu e cazul să primească prea multe update-uri și când e e nevoie să economisească baterie. Techcrunch a apreciat noul bliț, prin faptul că el împiedică fotografiile nocturne să iasă spălăcite. Se pare că procesorul A7 nu suferă nici măcar de o sutime de secundă lag în iOS 7 și toate artificiile sale vizuale, plus timpul de lansare al aplicațiilor este de nota 10.

Techradar

Techradar scrie și despre viața bateriei acestui terminal mobil. Aflăm că iPhone 5S se descurcă foarte bine cu consumul în timp de standby, o problemă a precedentelor terminale Apple. Interesant e că acest site nu se ferește să afirme că handsetul se încinge destul de rapid atunci când este forjat la maxim, cu playback video, iar bateria nu mai impresionează atât de mult când e supusă la cazne. Spre exemplu, o jumătate de oră de streaming prin BBC iPlayer a dus la o pierdere de 20% din nivelul bateriei. Concluzia ar fi că promisiunile Apple din conferința de presă legate de baterie nu vor fi respectate în viața reală.

Cu bune și cu rele iPhone 5S este aici și așteptam cu nerăbdare momentul în care îl vom testa. Review-urile par să îi aprecieze în special camera și observ că bateria e un subiect de controversa, că în fiecare an de altfel.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×