IDC: Windows Phone pe locul a III-lea În rândul sistemelor de operare pe mobil

Autor:  | Publicat în:  știri diverse 972 ori
<b>IDC: Windows Phone pe locul a III-lea În rândul sistemelor de operare pe mobil</b>Microsoft trage tare să-și promoveze sistemul de operare pentru telefoane mobile - Windows Phone. Windows Phone 7 a fost lăsat în urmă și s-a trecut pe Windows Phone 8. Căderea Symbian și BlackBerry OS a făcut loc pentru Windows Phone să ajungă...

Microsoft trage tare să-și promoveze sistemul de operare pentru telefoane mobile - Windows Phone. Windows Phone 7 a fost lăsat în urmă și s-a trecut pe Windows Phone 8. Căderea Symbian și BlackBerry OS a făcut loc pentru Windows Phone să ajungă pe locul al III-lea în ultimul studiu al IDC.

Ecartul față de locurile I și II este imens. Android are un market share devastator de 75%, iOS pe locul II cu 17.3% și Windows Phone pe III cu 3.2%. S-ar putea ca BlackBerry să-și revină după lansarea lui Z10, Q10 și Q5. Pe de altă parte și Microsoft va puncta serios prin Nokia Lumia 520 care la prețul de 159 euro va fi un adevărat hit de vânzări în această vară.

Succesul Windows Phone este legat de aplicații & jocuri. Sunt prea multe titluri din iOS și Android care lipsesc din Marketplace. Nu s-a format o piață la fel de interesantă ca Google Play și App Store.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×