IFA 2013: Prima zi la Berlin și impresiile formate de #SamsungUnpacked

1.351 ori
<b>IFA 2013: Prima zi la Berlin și impresiile formate de #SamsungUnpacked</b>Prima parte a zilei a fost monotonă și a inclus drumul spre București și decolarea spre Berlin. A fost interesant că avionul celor de la Air Berlin avea monitoare ce indicau poziția pe hartă, altitudinea, viteza de deplasare. Așa am aflat că eram...

Prima parte a zilei a fost monotonă și a inclus drumul spre București și decolarea spre Berlin. A fost interesant că avionul celor de la Air Berlin avea monitoare ce indicau poziția pe hartă, altitudinea, viteza de deplasare. Așa am aflat că eram pe la 12.000 de metri altitudine, temperatura exterioară ajunsese pe la - 50 grade Celsius, iar viteza de deplasare a urcat la peste 900 km/h.

După două ore de zbor a urmat drumul spre hotel. La prima vedere îmi place orașul. Este uriaș față de Bucureștiul nostru, din avion părea de nesfârșit, multe obiective turistice, locuri cu multă istorie. Am zărit zidul ce înainte separa orașul în Est și Vest, aș spune că și la peste 24 de ani de la acest moment remarci când faci trecerea între cele două porțiuni ale capitalei germane.

#SamsungUnpacked13

De la hotel s-a mers direct spre #SamsungUnpacked13. Acolo am avut un mic șoc. Erau sute de persoane deja la coadă, de la presă până la parteneri și oficiali ai companiei sud-coreene. Atmosfera de sărbătoare, mai toată lumea zâmbea.

#SamsungUnpacked13

S-a făcut intrarea în locația evenimentului, ziceai că se merge la un concert de la Sala Polivalentă, cu casa închisă. Fiecare participant avea la îndemână unul sau două telefoane mobile, tablete, PC-uri etc. O adevărată nebunie. Când sala se întuneca remarcai o multitudine de luminițe de la blitz-urile aparatelor foto până la ecranele laptopurilor. Mai toate site-urile tech din dot com erau prezente și transmiteau de la fața locului.

#SamsungUnpacked13

Eram sigur că dacă internetul nu va fi pe fir se va ajunge să nu funcționeze. Mi-a fost imposibil să postez vreo imagine de pe laptop, abia ce au fost urcate câteva impresii sub formă de text la live blogging. Am încercat mai bine de o oră să pun imaginile, să dau refresh la site. M-am lăsat păgubaș spre final. Noroc cu colegii care au asigurat backup-ul!

Despre cele trei device-uri: 

a. Samsung GALAXY Note 3 

Samsung Galaxy Note 3

Nu o să insist pe specificațiile tehnice. Sunt sigur că le cunoașteți, este primul smartphone sau phablet, după cum doriți să-i spuneți, cu 3 GB memorie RAM. Să fiți atenți că sunt două versiuni: 3G cu Exynos 5 Octa și 4G / LTE cu Qualcomm Snapdragon 800 la 2.3 GHz, Android 4.3 Jelly Bean.

Uimește prin dimensiunile compacte pentru cei 5.7 inch ai display-ului. Am luat phablet-ul în mână și nu mi s-a părut mai mare decât Samsung GALAXY Note II. Display-ul este senzațional, senzorul de 13 Megapixeli în varianta cu 4G știe să înregistreze 4K. Bateria de 3200 mAh ar oferi o autonomie cu 25 - 30% mai mare decât la generația anterioară. Ar ajunge până pe la 14h în redarea video.

Samsung plusează și pe partea software ce se îmbină în mod plăcut cu un stylus nou. Multe funcții care vă sunt detaliate deja pe site, pe Mobilissimo.

b. Samsung GALAXY Gear

Samsung Galaxy Gear

Micuțul ceas inteligent a suscitat cel mai mare interes. La zona demo de după eveniment era mare agitație în jurul său. Din păcate este compatibil doar cu câteva telefoane Samsung din categoria de top: Samsung GALAXY S4, Samsung GALAXY Note 3.

Mi se pare ușor subnutrit, dacă-mi permiteți o astfel expresie, ca hardware. Integrează un procesor single core, 512 MB RAM. Senzorul de 1.9 Megapixeli este supra-dimensionat și îl face să pară ușor ciudat. Aș fi ales să nu-i pun cameră foto & video. în catarama sa este un receptor și o micuță boxă. îl poți folosi să vorbești la el. Ridici mâna la ureche și vorbești la catarama. Când s-a făcut demo-ul s-a stârnit rumoare în sala, râdeau de chestia asta. Vă dați seama cum ar fi să mergi prin București și să vorbești la catarama ceasului.

Este un device drăguț, multi-color, dar aștept generația a doua pentru un plus de maturizare.

c. Samsung GALAXY Note 10.1 în ediția pe 2014

Samsung GALAXY Note 10.1 În ediția pe 2014

Samsung avea nevoie de o tabletă de top. GALAXY Note 10.1 era demodată, iar GALAXY Tab 3 10.1 merge în categoria mid-range. Mi se pare ușor ciudată dispunerea tastei fizice centrale și a celor două de tip capacitiv în lateral dreapta.

Display-ul impresionează. Au mers pe o baterie de 8220 mAh, greutate redusă pentru o tabletă de 10.1 inch, pe la vreo 535 gr. Dă impresia de tabletă premium.

A fost ușor ciudat la demo-ul de după eveniment. Erau cei de la Samsung, vorbeau despre gadgets, dar nu ne permiteau să-i filmăm. Specificațiile erau laconice și trebuia să mă adaptez la fața locului. Mâine veți avea preview-urile video.

IFA 2013: Prima zi la Berlin și impresiile formate de #SamsungUnpacked​

Este miez de noapte în Berlin. Vă așteptăm și mâine pentru prima zi de presă în adevăratul sens al cuvântului la IFA Berlin 2013.

#SamsungUnpacked

Tempodrom Berlin IFA 2013

IFA BERLIN 2013​

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×