IFA 2016: Sony Xperia XZ e cel mai nou flagship al companiei, e fabricat din aluminiu special şi are cameră de 23 MP... fără OIS

Autor:  | Publicat în:  Sony  IFA 2.086 ori
<b>IFA 2016: Sony Xperia XZ e cel mai nou flagship al companiei, e fabricat din aluminiu special şi are cameră de 23 MP... fără OIS</b>Şi Sony a avut o lansare la IFA 2016, prezentând două modele noi din gama Xperia X. Primul pe lista e Sony Xperia XZ, un nou flagship dacă ne luăm după dotările sale şi un device fabricat dintr-un material nou, numit ALKALEIDO.

Şi Sony a avut o lansare la IFA 2016, prezentând două modele noi din gama Xperia X. Primul pe lista e Sony Xperia XZ, un nou flagship dacă ne luăm după dotările sale şi un device fabricat dintr-un material nou, numit ALKALEIDO.

E vorba despre o bucată unitară din aluminiu, foarte rotunjită, plăcută la atingere şi rezistentă la pete şi grăsime. Terminalul este practic un upgrade pentru Xperia X Performance. Primim un ecran de 5.2 inch IPS aici, cu rezoluţie Full HD, procesor Qualcomm Snapdragon 820, 3 GB RAM şi difuzoare stereo, plus 32 GB stocare şi slot microSD.

Există şi port USB Type-C, carcasa e rezistentă la apă şi praf, iar în spate se află o cameră de 23 de megapixeli cu deschidere F/2.0. Ea a primit noul senzor Sony IMX300, cu un nou sistem de auto focalizare. Avem şi color detection şi phase detection drept tehnologii, dar şi telemetru laser. Reţineţi că această cameră nu beneficiază de stabilizare optică, dar Sony foloseşte tehnologia sa trademark SteadyShot Intelligent Active Mode, care ia în calcul mişcările giroscopului pentru a  compensa mişcarea handset-ului.

Avem şi scanner de amprente, baterie de 2900 mAh şi încărcare rapidă. Xperia XZ se lansează în octombrie, pe negru, albastru şi auriu, dar nu ştim preţul încă.


⚡ Pentru cei care încă nu folosesc Cloud (Dropbox mai exact)! Acesta e un serviciu online gratuit (există și varianta cu plată) prin intermediul căruia puteți stoca și împărtăși fișierele aflate pe PC/ Laptop cu telefonul, tableta ori alte persoane. Sincronizarea se realizează automat și puteți face chiar backup la fotografii și clipuri de pe telefon, care astfel vor putea fi văzute direct pe calculator. Practic e imposibil să mai pierdeți astfel conținutul important de pe telefon, dacă se întâmplă ceva cu acesta. Are de altfel sute de astfel de utilități. De exemplu la Mobilissimo îl folosim pentru a partaja mostrele foto și capturile de ecran pentru reviews. Faza e că la mod gratuit spațiul de stocare în cloud este limitat și ne-ar prinde bine câțiva MB în plus. Noroc că Dropbox oferă 500 MB spațiu gratuit în plus când cineva se înregistrează la acest serviciu. Cei 500 MB îi primim atât noi, cât și noul înregistrat, dar doar folosind acest link: https://db.tt/IoekmqRiBg Practic în afară de cei 2 GB inițiali, dacă vă înregistrați prin linkul de mai sus, mai obțineți 500 MB și ajungeți la 2,5 GB din prima. :)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×