iFixit pune mâna pe iPhone 8; aflăm cât de ușor poate fi reparat noul smartphone și ce capacitate are bateria

1.991 ori
<b>iFixit pune mâna pe iPhone 8; aflăm cât de ușor poate fi reparat noul smartphone și ce capacitate are bateria</b>În această zi de 22 septembrie s-a dat startul vânzărilor pentru iPhone 8 și iPhone 8 Plus și probabil ați remarcat deja că online-ul este plin de materiale de tip hands-on, preview, dar și unboxing pentru cele două dispozitive. iFixit ne-a pregătit

Dacă la noi în România programul de precomandă pentru iPhone 8 tocmai ce a debutat oficial, americanii deja și-au ridicat smartphone-ul din Apple Store. O unitate a modelului de 4.7 inch a ajuns și pe mâna celor de la iFixit care ne dezvăluie astfel cât de ușor este de reparat iPhone-ul cel nou ca urmare a unui proces de teardown pe care îl puteți vedea prezentat în întregime sub formă de imagini și text pe site-ul oficial aici.

Teardown iPhone 8

Primul lucru pe care iFixit îl descoperă este includerea unui modul de încărcare wireless bazat pe tehnologia Qi. Datorită acestui element se pare că portul Lightning nu va mai fi atât de solicitat, semn că va rezista mai multă vreme - asta atât timp cât veți achiziționa un charger wireless.

Teardown iPhone 8

Se remarcă și faptul că telefonul aduce noul procesor Apple A11 Bionic, 2 GB RAM SK Hynix LPDDR 4, un modem Qualcomm MDM9656 Snapdragon X16 LTE și un modul NFC NXP 80V18. Se ajunge mai apoi și la baterie, o unitate de 1821 mAh ce este cu mai bine de 100 mAh mai mică decât cea pe care predecesorul său o aducea la pachet (1960 mAh - iPhone 7). Se menționează totodată și prezența unor numeroase sigilii necesare pentru rezistența la apă.

Teardown iPhone 8

Aparent unele dintre cele mai comune componente care se schimbă (display-ul și bateria) rămân la fel de ușor de înlocuit având experiența și uneltele necesare. Din păcate acele sigilii pentru rezistența la apă și praf fac ca procesul de reparație să fie dificil per total și iFixit afirmă că panoul spate din sticlă de pe iPhone 8 s-ar putea dovedi greu de înlocuit câtă vreme nu se știe cât de rezistent este acesta.

Telefonul obține nota de 6 din 10 ca ușurință de reparație, 10 fiind aici gradul acordat celor mai ușor de reparat terminale și nota 1 celor mai greu de reparat produse.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×