ING Pay sau cum poți transforma smartphone-ul În card bancar?

Autor:  | Publicat în:  Financiare 2.709 ori
<b>ING Pay sau cum poți transforma smartphone-ul În card bancar?</b>ING Pay este serviciul pe care ING l-a pregătit celor care vor să facă achiziții prin intermediul smartphone-ului din dotare. Mai multe detalii veți găsi în articolul de față. ING Pay transformă smartphone-ul într-un card de tip contactless....

ING Pay este serviciul pe care ING l-a pregătit celor care vor să facă achiziții prin intermediul smartphone-ului din dotare. Mai multe detalii veți găsi în articolul de față. ING Pay transformă smartphone-ul într-un card de tip contactless.

Care sunt telefoanele pe care poate fi utilizat ING Pay?

Android - Samsung GALAXY S4, Samsung GALAXY S III, Samsung GALAXY S II, Samsung GALAXY S Plus, Samsung GALAXY S din prima generație, Samsung GALAXY Note II.

iOS - iPhone 4 și iPhone 4S.

Unde poți plăti cu telefonul prin intermediul ING Pay?

Sunt mai multe magazine și presupun că lista se va actualiza cu și mai multe în timp: Carrefour, farmaciile Help Net, IKEA, shop-urile de presă Inmedio, KFC, Pizza Hut, Real, farmaciile SensiBlu. Gasiti aici lista cu toate magazinele care au POS-uri contactless (aceleasi ca si pentru cardurile contactless)

De ce ai nevoie spre a folosi ING Pay cu telefonul tău compatibil?

De ce ai nevoie spre a folosi ING Pay cu telefonul tău compatibil?

Android - kit format din microSD și sticker, kit pe care-l primești de la ING. Mai trebuie instalată și aplicația ING Pay pe care o găsiți în Google Play.

iOS - kit format dintr-o carcasă + microSD cu slot dedicat, aplicația ING Pay din App Store.

Trebuie să precizez că microSD-ul inclus are o capacitate de 1 GB și poate fi folosit în limita spațiului disponibil și pentru stocare de fișiere, fotografii, clipuri video, filme, documente etc. Plățile efectuate cu telefonul mobil apar în extrasul lunar ca și cum ai plăti cu cardul.

Care sunt costurile generate de soluția ING Pay?

Care sunt costurile generate de soluția ING Pay?

în mod normal, rebuie să plătești 50 de lei pentru emitere și 50 lei drept comision anual de administrare, însă pînă pe 31 decembrie taxa de emitere este zero. Mai este o taxă de 160 lei pentru transmitere card sau pin în străinătate, dar ultima situație este puțin probabil să fie întâlnită. De obicei îți setezi ING Pay-ul pentru plățile pe plan local și îți ridici kitul din țară.

ING Pay

Am testat soluția ING Pay pe Samsung GALAXY Note 3 și a funcționat, deși nu este unul dintre telefoanele pe care banca le recomandă la momentul actual. Am pus microSD-ul de 1 GB în slotul dedicat și am lipit stickul pe capacul bateriei astfel încât să se suprapună cu cardul microSD. Găsiți aplicația ING Pay în Google Play. Trebuie să aveți instalate microSD-ul și stick-ul spre a folosi. Nu este nevoie să contactați pe cineva de la ING spre a seta serviciul. Am folosit codul cardului la un moment dat și gata.

ING Pay sau cum poți transforma smartphone-ul În card bancar?

Câteva capturi de ecran cu ING Pay pe Samsung GALAXY Note 3:

ING Pay sau cum poți transforma smartphone-ul În card bancar?

ING Pay sau cum poți transforma smartphone-ul În card bancar?

 
Pentru plățile de până la 20 euro sau 100 lei poți allege plata automată, fără pin, deci, pur și simplu, atingi telefonul de terminalul existent în magazin și plata este contorizată. Sau, dacă vrei securitate maximă, poți allege modul manual, caz in care pentru orice valoare a tranzacției este necesar să introduci pin-ul.

ING Pay este una dintre cele mai simple soluții existente la momentul actual pentru efectuarea plăților fără a utiliza un card. Cardul microSD și stick-ul aferent transformă telefonul într-un card contactless ad-hoc. Este un pas înainte față de cardul clasic și unul intermediar către plățile prin NFC. La mine a funcționat pe Samsung GALAXY Note 3, dar vă recomand să folosiți ING Pay cu telefoanele menționate în lista de la început.

Nu am făcut prea multe tranzacții prin intermediul ING Pay + GALAXY Note 3, dar am testat serviciul la Inmedio. Găsiți chioșcurile lor cu ziare și reviste prin mai toate mall-urile bucureștene. Am achiziționat câteva reviste auto. Sunt cititor al AutoBild de ani de zile. Vânzătoarea a fost drăguță și a fost de acord să plătesc prin intermediul telefonului. Mai era vreo 2 - 3 persoane în magazin și instantaneu s-au uitat să vadă despre ce este vorba. Fiind până în limita de 20 euro  sau 100 lei, plata s-a realizat automat fără a mai fi nevoie de vreun cod etc.

Apropo, după cum v-am zis, până la sfârșitul anului, primii 500 utilizatori care își iau ING PAY nu plătesc cei 50 de lei pentru taxa de emitere, așa că grăbiți-vă!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×