Intel cumpăra Altera pentru 16 miliarde de dolari, ar putea urma Qualcomm, conform unor informații

Autor:  | Publicat în:  Intel 1.284 ori
<b>Intel cumpăra Altera pentru 16 miliarde de dolari, ar putea urma Qualcomm, conform unor informații</b>Intel a cumpărat recent compania Altera la preţul de 16.7 miliarde de dolari şi se zvoneşte că firma americană Xilinx e şi ea pe listă. &Icirc;n lumea producătorilor de chipuri au loc schimbări masive, Broadcom fiind cumpărat de către Avago,...

Intel a cumpărat recent compania Altera la preţul de 16.7 miliarde de dolari şi se zvoneşte că firma americană Xilinx e şi ea pe listă. În lumea producătorilor de chipuri au loc schimbări masive, Broadcom fiind cumpărat de către Avago, dar cea mai mare achiziție/fuziune ar putea să îi implice pe cei de la Intel şi Qualcomm.

Evident totul e la nivel de speculaţie deocamdată, dar analiştii prevăd că Intel şi Qualcomm îşi vor uni cel puţin parţial business-urile. Intel ar putea contribui cu tehnologia sa WiFi, integrata soluţiilor Atheros de la Qualcomm. Modemurile de conectivitate mobilă de la Qualcomm le-ar prinde bine celor de la Intel, ca să nu mai spunem că o fuziune totală ar propulsa Intel pe locul 1 în zona Mobile.

Qualcomm domină zona smartphone, având procesoare pe numeroase terminale mobile, dar Intel nu a reuşit să pătrundă prea eficient în acest segment. În schimb a operat ceva mai bine pe piaţa de tablete, unde Qualcomm nu are succes în special din cauza celor de la MediaTek. Intel în schimb se descurcă excelent când vine vorba de notebook-uri şi PC-uri, zona deloc acoperită de Qualcomm.

O astfel de fuziune ar afecta cel mai mult AMD şi MediaTek, principalii rivali Intel şi Qualcomm, dar nici Samsung şi TSMC nu ar fi prea încântaţi de această evoluţie, vor rămâne măcar cu contractele Apple. Am putea vedea şi mişcări de la Texas Instruments, Spreadtrum şi alţi jucători de talie medie.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×