FBI nu ştie exact pentru ce a plătit 1 milion de dolari şi cum funcţionează unealta de hack iPhone

1.376 ori
<b>FBI nu ştie exact pentru ce a plătit 1 milion de dolari şi cum funcţionează unealta de hack iPhone</b>Povestea Apple-FBI se pare că nu se termină încă, astăzi sosind în presă noi detalii cu privire la modalitatea prin care FBI a obținut acces asupra datelor stocate de către teroriști pe smartphone-ul iPhone 5C. Se pare că este vorba despre un gadget

În fiecare săptămână se insinuează cumva subiectul FBI-Apple-hack în feedul nostru de ştiri, cu o nouă dezvăluire sau descoperire asociată acestui caz. Mai nou au fost arestaţi 3 suspecţi bănuiţi că ar avea legătură cu atacul din San Bernardino, dar nu e clar dacă ei au fost prinşi pe baza informaţiilor extrase de pe faimosul iPhone 5c blocat. Mai mult decât atât, FBI nu pare a avea o idee clară legată de hackul aplicat.

S-ar părea că e vorba de un gadget, un tool fizic folosit pentru a crackui orice iPhone 5c cu iOS 9, dar FBI nu ştie cum funcţionează. Mai nou e pus şi sub semnul îndoielii faptul că federalii a plătit 1.3 milioane de dolari pentru acest hack, aşa cum sugera şeful FBI, James Comey (în imagine) săptămâna trecută. Surse apropiate de acest caz vorbesc chiar de o sumă mai mică de 1 milion de dolari.

Ce ştim e că autorităţile se afla în posesia unui mecanism care poate fi folosit pentru a hackui un iPhone şi că îl poate folosi de oricâte ori doreşte, câtă vreme e vorba de modele iPhone 5c cu iOS 9. Aceleaşi surse care fac dezvăluiri afirmă că nimeni de la FBI nu ştie cum operează acel tool, pentru că agenţia a plătit doar pentru gadget şi nu deţine şi procedeul asociat.

Pentru că autorităţile nu au şi acel procedeu, Apple nu poate solicita să le fie dezvăluit hackul, deci Biroul are acoperire pentru viitoarele cazuri. Ce se întâmplă totuşi dacă un iPhone 6 de exemplu e folosit la o crimă? Atunci probabil va începe din nou tămbălăul sau se va apela la acelaşi grup misterios de hackeri.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×