Intel lanseaza 5 noi procesoare Atom

2.087 ori
<b>Intel lanseaza 5 noi procesoare Atom</b>Intel va lansa 5 noi microprocesoare Atom si o colectie de chipuri destinate gadgeturilor portabile in cadrul Intel Developer Forum din Shanghai, desfasurat astazi, ne informeaza Reuters. Chipurile Atom de mici dimensiuni si consum scazut vor oferi viteze...

Intel va lansa 5 noi microprocesoare Atom si o colectie de chipuri destinate gadgeturilor portabile in cadrul Intel Developer Forum din Shanghai, desfasurat astazi, ne informeaza Reuters.

Chipurile Atom de mici dimensiuni si consum scazut vor oferi viteze de 1.86 GHz, iar Intel afirma ca avem de-a face cu cel mai rapid procesor care consuma 3 Watt (sau mai putin) din lume. Recent "botezata" familie de procesoare Atom reprezinta initiativa celor de la Intel de a lansa chipuri create cu ajutorul arhitecturii companiei, acestea fiind deja prezente pe milioane de terminale, fie ca sunt MID-uri (Mobile Internet Devices) sau computere performante.

Pe lista procesoarelor lansate se afla Atom si Centrino Atom, ultimul incluzand un singur chip care integreaza functionalitate grafica si poarta numele de Intel System Controller Hub. Acesta permite terminalelor mobile sa aiba puterea de calcul a unui PC desktop si o viata a bateriei crescuta. Primele MID-uri dotate cu procesoare Atom vor fi disponibile pe piata din mai, anunta Intel, iar 30% dintre acestea vor suporta atat WiFi cat si WiMAX. Terminalele MID vor fi produse de Asus, Fujitsu, NEC, Lenovo, Panasonic, Samsung, Sharp sau Toshiba si vor costa in medie 500 de dolari.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×