Intel lanseaza noi drive-uri pentru terminalele mobile

1.151 ori
<b>Intel lanseaza noi drive-uri pentru terminalele mobile</b>La inceputul acestui an Intel a intrat pe piata SSD-urilor (solid state drives), compania lansand seria Z-U130 de SSD-uri bazate pe NAND flash. Iata ca acum, cei de la Intel sunt gata de o noua lansare, care sa vina in completarea celei precedente:...

La inceputul acestui an Intel a intrat pe piata SSD-urilor (solid state drives), compania lansand seria Z-U130 de SSD-uri bazate pe NAND flash. Iata ca acum, cei de la Intel sunt gata de o noua lansare, care sa vina in completarea celei precedente:

Varianta initiala, Z-U130 folosea interfata standard USB 2.0, iar aceasta familie de SSD-uri consta din modele de 1,2,4 sau 8GB. Performantele erau destul de mediocre in cazul acestor modele, ajungandu-se la viteze de citire de 28MB/s si viteze de scriere de pana la 20MB/s. Batand fierul ca e cald, Intel tocmai a lansat seria Z-P140 de SSD-uri, renuntand la interfata USB 2.0 in favoarea uneia PATA. Noile drive-uri masoara doar 12 x 18 x 1.8 mm, fiind de 400 de ori mai mici de un HDD de 1.8 inch si cantarind doar 0.6 grame. Consumul electric este de doar 1.1mW in cazul acestor drive-uri (in stare idle) si de 300 mW (in timpul citirii/scrierii).

SSD-urile Z-P140 PATA sunt disponibile sub forma unor module de 2 sau 4GB, totusi veti putea mari memoria terminalului dumneavoastra cu pana la 16GB, folosind 4 module de 4GB. De asemenea, viteza de scriere/citire a crescut la 40MB/s, respectiv 30MB/s. Noile drive-uri ale celor de la Intel ar trebui sa puna pe jar concurentii de la Samsung, Toshiba sau Mtron, care produc SSD-uri de mari dimensiuni, 1.8 sau 2.5 inch. Prin aceasta lansare, compania producatoare tinteste piata telefoanelor mobile, a media playerelor portabile si a UMPC-urilor.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×