Intel oferă indicii legate de o posibilă bătălie legală cu Qualcomm şi Microsoft, pe seama emulării x86

Autor:  | Publicat în:  Intel  Qualcomm  Microsoft 1.217 ori
<b>Intel oferă indicii legate de o posibilă bătălie legală cu Qualcomm şi Microsoft, pe seama emulării x86</b>

După cum probabil ştiţi deja, Qualcomm şi Microsoft lucrează la laptopuri şi tablete cu procesoare Snapdragon şi Windows 10 ARM la bord. Parteneri precum ASUS, Lenovo sau  HP deja au anunţat terminale de genul, iar acum intră pe fir şi Intel, cu înţepături la adresa acestui proiect.

Intel a realizat o postare pe blog recent, anunţând aniversarea a 40 de ani de la lansarea primului microprocesor x86, Intel 8086. Totuşi, americanii au profitat de postare şi pentru a scrie că au investit enorm în portofoliul de brevete asociat chipset-urilor. E vorba despre 1600 de brevete aplicabile la nivel global, iar Intel a promis că îşi va proteja inovaţia cu orice preţ şi nu va oferi licenţe prea uşor.

Intel oferă indicii legate de o posibilă bătălie legală cu Qualcomm şi Microsoft, pe seama emulării x86

Cea mai clară înţepătura vine prin aceste declaraţii:

Au existat informaţii că anumite companii vor încerca să emuleze tehnologia proprietară Intel x86 fără autorizarea Intel. Emularea nu este o tehnologie nouă, iar compania Transmeta a fost ultima care a produs un CPU compatibil x86 folosind emulare (Code morphing). Intel şi-a folosit brevetele legate de setul de instrucţiuni SIND şi a câştigat în faţa celor de la Transmeta.

 
Qualcomm a dat replică, afirmând că găseşte "postarea unui rival" interesantă, fără a numi compania, desi e clar vorba de Intel. Au promis că vor lansa PC-uri mobile cu procesor Snapdragon 835 şi că vor schimba viitorul personal computing-ului. Microsoft s-a alăturat acestor declaraţii, susţinând iniţiativele Qualcomm. Un proces e ultimul lucru de care Qualcomm are nevoie acum, fiind deja prinsă în dispute legale cu Apple.

Totuşi, oricât de mare ar fi Intel, o bătălie la tribunal cu Qualcomm şi Microsoft cu forţe combinate sună problematic. Probabil se va ajunge la o înţelegere în culise, mai ales că Intel şi Microsoft au colaborat decenii bune.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×