Samsung ar fi creat propriul chipset grafic pentru smartphone-uri

Autor:  | Publicat în:  Samsung 2.744 ori
<b>Samsung ar fi creat propriul chipset grafic pentru smartphone-uri</b>Samsung face tot mai multe mutări în zona de chipset-uri în 2017. Am aflat la un moment dat că au creat o filială ce va produce procesoare pentru alte companii, iar acum descoperim că ar fi creat propriul chipset grafic pentru telefoane mobile.

Samsung face tot mai multe mutări în zona de chipset-uri în 2017. Am aflat la un moment dat că au creat o filială ce va produce procesoare pentru alte companii, iar acum descoperim că ar fi creat propriul chipset grafic pentru telefoane mobile.

Toate aceste mutări pot veni în contextul în care Qualcomm ar fi interzis Samsung îşi vândă chipset-ul Exynos spre alţi producători de telefoane. Astfel, firma sud coreeană poate apela la alte serii de chipuri, non Exynos. Cât despre noul GPU, acesta are numele de cod S-GPU şi ar putea debuta pe telefonul flagship Samsung Galaxy S de anul viitor.

Samsung realizează multiple componente de pe terminalele sale, de la memorii şi ecran la procesoare, deci e în interesul său să internalizeze cât mai mult din producţie. S-a discutat în ultima vreme despre licenţierea unor tehnologii de la NVIDIA şi AMD, deci am putea vedea o capacitate grafică crescută pe viitor. Probabil că Samsung nu mai vrea ca flagship-urile sale să fie sub iPhone-uri când vine vorba de puterea de procesare sau puterea grafică. Asta arată benchmark-urile şi multiplele demo-uri, în care chiar şi acum iPhone 7 Plus domina spre exemplu.

Pe de altă parte Qualcomm are un GPU foarte solid, iar NVIDIA când îşi încordează muşchii în zona terminalelor mobile face senzaţie. Sammy are deci tot interesul să îşi upgradeze GPU-ul în epoca VR şi a jocurilor tot mai arătoase pe mobil.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×