LG Pay debutează în Coreea de Sud, după multiple amânări; Serviciul nou de plată cu mobilul e aici

790 ori
<b>LG Pay debutează în Coreea de Sud, după multiple amânări; Serviciul nou de plată cu mobilul e aici</b>Sud-coreenii de la LG Electronics au anunțat astăzi debutul comercial al serviciului de plăți LG Pay, sistem disponibil pe smartphone-ul LG G6. Acesta ne permite achiziția de produse din online sau offline folosind doar telefonul din buzunar pe care sunt

Avem un nou serviciu de plăți cu mobilul pe piaţă, LG Pay debutând în sfârşit în Coreea de Sud, după ceva aşteptare şi amânări. Rival pentru Samsung Pay, Apple Pay şi soluţia celor de la Google, plus câteva servicii similare din China, LG Pay pare să fi dezamăgit publicul în prima fază. Experţii îl numesc o "clonă de Samsung Pay".

LG lucrează de ceva vreme la propriul sistem de plăţi mobile, cam de când Apple şi Samsung fac mişcări în aceeaşi zonă. În faza sa incipientă circula şi ideea unui "White Card", un soi de card de credit modern, cu extra securitate şi compatibilitate cu cardurile de credit existente. Acel mic accesoriu ar fi fost asociat telefonului mobil, pentru realizarea de plăţi. 

Au trecut trimestre de atunci şi LG Pay tot nu sosise. Apoi LG a renunţat la White card şi a trecut la o tehnologie Magnetic Secure Transmissions, similară cu cea Samsung. În varianta LG se numeşte "Wireless Magnetic Communication" sau WMC, iar principiul e similar: un terminal compatibil generează un semnal magnetic şi apoi este "citit" de către un terminal de plăţi standard.

LG G6 vine deja cu suport pentru acest serviciu şi tehnologia WMC, dar are nevoie de un update de firmware pentru a activa funcţia. Rămâne de văzut dacă prinde la public această alternativă la Samsung Pay, Apple Pay şi Android Pay.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Black Friday Direct:

*Cumpărând accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării de la retailer. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×