Intel vinde cota de 4.9% deținută la Imagination Technologies, creatorul de GPU-uri pentru procesoarele Apple

716 ori
<b>Intel vinde cota de 4.9% deținută la Imagination Technologies, creatorul de GPU-uri pentru procesoarele Apple</b>Soluțiile grafice PowerVR stau la baza performanțelor excelente în gaming ale terminalelor iPhone și iPad, meritul aparținând companiei Imagination Technologies. La acest partener de bază Apple avea o cotă de 4.9% și Intel, care recent a decis...

Soluțiile grafice PowerVR stau la baza performanțelor excelente în gaming ale terminalelor iPhone și iPad, meritul aparținând companiei Imagination Technologies. La acest partener de bază Apple avea o cotă de 4.9% și Intel, care recent a decis să vândă aceasta participație.

Odată terminată tranzacția, Intel Capital și Intel Foundation nu vor mai avea acțiuni la Imagination Technologies, conform J. P. Morgan Securities. Imagination Technologies este o firmă britanică, care licenția către Intel tehnologie 3D. Apple rămâne totuși în continuare atât beneficiar de licențe, cât și acționar Imagination Technologies, după o reînnoire de contract anul trecut.

în 2008 Apple cumpăra o cotă de 3.6% la firma britanică și a continuat să cumpere acțiuni, ajungând în prezent la aproape 10%. Puternicele soluții grafice PowerVR din seria 6 s-au aflat pe fiecare iDevice de la iPhone 3GS încoace. Spre exemplu, pe iPhone 6 și 6 Plus găsim un PowerVR GX6450, un GPU 6 core care are o performanță de 84 de ori mai mare față de primul iPhone lansat în 2007.

Ca să nu mai vorbim de Apple A8X, care aduce o performanță grafică cotată cu scoruri mai bune în GFXBench decât Snapdragon 810 de exemplu.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×