Internetul mobil va fi accesat de unul din trei romani in 2010, conform unui studiu Voxline

1.526 ori
<b>Internetul mobil va fi accesat de unul din trei romani in 2010, conform unui studiu Voxline</b>O analiza realizata de Voxline Communication, companie specializata in mobile marketing, arata ca in 2010 unul din trei romani va accesa Internetul de pe telefonul mobil. Astfel, aflam si ca in Romania numarul de utilizatori mobili a crescut in 2009 la un...

O analiza realizata de Voxline Communication, companie specializata in mobile marketing, arata ca in 2010 unul din trei romani va accesa Internetul de pe telefonul mobil. Astfel, aflam si ca in Romania numarul de utilizatori mobili a crescut in 2009 la un nivel impresionant, iar aceasta piata poate fi speculata cu succes de catre companiile din domeniu.

Conform datelor furnizate de operatorii locali Orange si Vodafone, 22% din numarul total de clienti, respectiv 17% sunt utilizatori de Internet mobil in Romania. Cosmote nu a oferit inca informatii de acest gen, dar avand in vedere faptul ca operatorul lucreaza acum la integrarea infrastructurii Zapp, ne asteptam ca in 2010 sa vedem o gama larga de servicii mobile Internet si in aceasta retea. Licenta 3G a celor de la Telemobil isi va aduce aportul la aceasta evolutie.

Majoritatea accesarilor webului mobil din Romania se fac de pe smartphone-uri, iar datele de trafic de pe luna octombrie 2009 arata ca urmatoarele modele de handseturi sunt utilizate pentru accesarea site-urilor din reteaua BuzzCity: Nokia (57,01%), Sony Ericsson (16,51%), Samsung (12,41%), LG (5,79%) si Motorola (2,99%).

Reteaua BuzzCity numara 11.7 milioane de accesari si trebuie mentionat faptul ca BlackBerry-urile detin doar 0.05% din aceset segment, in vreme ce terminalele Apple doar 0.04%.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×