Investitori Microsoft doresc să Îl Înlăture pe Bill Gates din poziția de director al companiei din Redmond

Autor:  | Publicat în:  Microsoft 973 ori
<b>Investitori Microsoft doresc să Îl Înlăture pe Bill Gates din poziția de director al companiei din Redmond</b>Se pare că înlăturarea lui Steve Ballmer de la Microsoft nu e de ajuns, iar acum câțiva investitori ai companiei vor să scape și de Bill Gates, care ocupa poziția de director al comitetului de conducere. &nbsp; Au trecut 13 ani de când Gates...

Se pare că înlăturarea lui Steve Ballmer de la Microsoft nu e de ajuns, iar acum câțiva investitori ai companiei vor să scape și de Bill Gates, care ocupa poziția de director al comitetului de conducere.

Au trecut 13 ani de când Gates și-a cedat poziția de CEO lui Ballmer, dar el a păstrat o poziție de director în cadrul acestei companii. Totuși, Bill s-a ocupat foarte puțin de MS și foarte mult de activitățile filantropice ale fundației sale. Reuters afirmă că 3 dintre cei mai importanți 20 de acționari Microsoft consideră că timpul lui Gates a expirat. Există totuși multe voci care afirmă că Gates ar fi potrivit pentru o întoarcere în postura de CEO, la care Stephen Elop părea favorit la un moment dat.

Investitorii nemulțumiți sunt îngrijorați de faptul că prezența lui Gates în comitetul de conducere e echivalentă cu blocarea strategiilor noi și limitarea atribuțiilor unui nou CEO. Un lucru e sigur: în acest moment are loc o luptă pentru putere la Microsoft și nu putem vedea un câștigător clar încă.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×