Echipa Microsoft Surface lucrează la un rival pentru iMac, cu modularitate la pachet

859 ori
<b>Echipa Microsoft Surface lucrează la un rival pentru iMac, cu modularitate la pachet</b>Mulțumită Biroului de Brevete și Trademark, descoperim astăzi faptul că cei de la Microsoft au completat de curând o aplicație de brevet pentru un computer modular ce va rivaliza cu iMac. Acesta va putea funcționa în diverse moduri, de la tabletă grafică

Pentru 2017 Microsoft nu are doar planuri mari legate de Surface Phone, ci şi de un desktop Surface, dacă ne luăm după cele mai noi brevete ale firmei din Redmond. Astfel, marele MS ar pregăti un rival pentru iMac, dar nu orice desktop PC, ci unul modular.

Brevet Microsoft Surface

Conform IDC, anii 2017-2018 vor aduce o revenire a pieţei desktop PC, iar Microsoft vrea să profite. Compania ar fi depus la USPTO (Biroul SUA de Trademark-uri şi Brevete) o serie de documente ce descriu un desktop modular, cu componente şi secţiuni ce pot fi cuplate fizic şi să comunice între ele. Spre exemplu o componentă modulară de tip display va include un device display şi o incintă, dar şi o sursă de alimentare.

Brevet Microsoft Surface

Apoi vom avea o secţiune de calcul, cu procesorul şi memoria şi componente modulare accesorii, precum difuzoare, baterie şi modalităţi de input. Configuraţia va fi de tip "stacked", modulele fiind dispuse unul peste celălalt şi fiind folosite cuplaje magnetice. Configuraţii multiple de utilizare sunt menţionate, precum una verticală pentru utilizare standard şi un setup special pentru scris cu stylusul, cu ecran înclinat şi gesturi touch la pachet.

Brevet Microsoft Surface

Pe listă se mai află şi o cameră ce detectează adâncimea şi are suport 3D, recunoaştere facială, scanner de iris, urmărirea gesturilor şi un proiector cu tastatura virtuală. Va fi un desktop tare interesant, dacă se concretizează!

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×