iPhone 5 preview - ce se ascunde sub strălucire și marketing (Video)

Autor:  | Publicat în:  Apple 2.880 ori
<b>iPhone 5 preview - ce se ascunde sub strălucire și marketing (Video)</b>După cum știți deja prea bine, avem un iPhone 5 în teste de la Quickmobile.ro și pentru că nu știm că așteptați cu nerăbdare verdictul, astăzi vă oferim doar un preview al terminalului, după utilizarea să timp de o zi. Telefonul este...

După cum știți deja prea bine, avem un iPhone 5 în teste de la Quickmobile.ro și pentru că știm că așteptați cu nerăbdare verdictul, astăzi vă oferim un preview al terminalului, după utilizarea sa timp de o zi. Telefonul este disponibil pe negru și alb, iar noi am testat varianta albă de 16 GB, care la Quickmobile se vinde la prețul de 3199 lei.

Versiunea de 32 GB costă 3699 lei la același retailer și 4199 lei pentru cea de 64 GB. Unboxingul acestui model l-ați văzut aici, iar în preview-ul din acest articol puteți vedea și o scurtă comparație a lui Apple Maps cu Google Maps, acesta din urmă rulând pe o tabletă Sony Xperia Tablet S. Dacă mă întrebați pe mine cele mai mari defecte ale lui iPhone 5 găsite de mine sunt faptul că partea inferioară a carcasei vibrează atunci când ascultați muzică la maxim și problemele cu iOS Maps.

în plus, am senzația că iOS 6.0 e o experiență mult prea familiară și prea puține elemente sunt noi. iPhone 5 vine cu un display IPS LCD de 4 inch, cu rezoluție de 640 x 1136 pixeli. Datorită noului ecran terminalul este cu aproape un centimetru mai lung decât predecesorul său. S-au produs schimbări la nivel de design și în partea inferioară, unde a fost mutat jackul audio și unde găsim și noul port Lightning, în care putem introduce jackul aferent pe orice parte dorim, sistemul de pini fiind același pe ambele părți.

iPhone 5 preview

iPhone 5 dispune de o baterie de 1440 mAh și în scurta noastră testare de 24 de ore a trebuit să încărcăm telefonul doar o dată și asta în condițiile în care WiFi-ul a stat mai mereu pornit, atunci când foloseam telefonul. Noul iPhone adopta un procesor dual core Apple A6, aparent de 1.2 GHz conform celor care l-au disecat și vine și cu 1 GB RAM. în spate avem o cameră de 8 megapixeli, cu bliț LED, BSI și HDR, plus posibilitatea de a realiza capturi panorama de 28 MP (megapixeli).

Lentila camerei este protejată de cristal de safir iar camera pornește foarte rapid și filmează 1080p. Calitatea audio a difuzoarelor de pe iPhnone 5 este OK, dar nu mai mult de atât, în vreme ce căștile sunt fantastice. Ele reușesc performanța de a avea un volum foarte ridicat și în același timp să nu vă deranjeze urechea. De obicei când ascultați muzică la maxim resimțiți și efectele secundare negative... ei bine folosind EarPods nu e cazul. în plus ele sunt chiar ergonomice, stau bine în ureche și izolează zgomotele externe perfect.

Ca feeling iPhone 5 este excelent, ca o jucărie scumpă strălucitoare și cu aderenta bună în palma voastră. Telefonul cântărește 112 grame, cu 20% mai puțin decât iPhone 4S și măsoară 7.6 mm în grosime. Acest model folosește o cartelă Nano SIM, dar v-am povestit deja despre această. Am testat și noul Siri, care din păcate e cu mult sub Google Now, mai ales în ce privește utilizarea efectivă în România. Bizar e ca înainte să filmez preview-ul Siri mi-a găsit câteva taxiuri în zonă, dar la filmare afirma că nu poate găsi "locații în România".

Apple iPhone 5

Browserul Safari se mișca excelent și scoate în Browsermark peste 150.000 de puncte, întrecând scorul lui Samsung Galaxy Note 10,1, de exemplu. Mi-a plăcut faptul că pot posta direct pe Twitter și Facebook dictând prin Siri și faptul că noul Maps oferă navigare turn by turn și funcția Flyover oferă o calitate deosebită a imaginii în zona monumentelor mari. Ce nu mi-a plăcut a fost faptul că unele zone practic nu există pentru Apple, cum ar fi Chitila, după cum vedeți în video preview. Există o mare fâșie alb/negru necartografiată lângă Chitila, iar centrul localității este perceput altfel decât în Google Maps. E deranjant și faptul că unele blocuri sunt prezentate șerpuite și lipsa de detalii și de puncte de interes, plus linii de transport și stații.

Apple și-a cerut deja scuze pentru probleme și va reveni cu un update cât de curând. După o zi de testare a telefonului trebuie să recunosc că nu sunt impresionat decât de căști poate și ușor surprins plăcut de durată de viață a bateriei. în rest, Apple Maps și vibrația carcasei la playback audio le bifez drept dezamăgiri. Nu mă înțelegeți greșit, iPhone 5 este un smartphone puternic, arătos, elegant și plăcut de utilizat... dar asta putem spune despre multe alte device-uri. Vom reveni cu un review complet și detaliat în care vom afla dacă acest model are sau nu acel "factor X", dacă îmi permiteți exprimarea. Până acum prevăd o notă de 8.7...

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×