iPhone, cel mai popular smartphone in SUA; Android, cel mai popular OS

Autor:  | Publicat în:  Statistici telefone 1.197 ori
<b>iPhone, cel mai popular smartphone in SUA; Android, cel mai popular OS</b>Statisticile Canalys, publicate recent, ne ofera informatii proaspete despre stadiul duelului dintre Android si iOS, cel putin in SUA. Astfel, aflam ca iPhone este cel mai popular smartphone din State, iar Android este cel mai popular OS. &nbsp; Platforma...

Statisticile Canalys, publicate recent, ne ofera informatii proaspete despre stadiul duelului dintre Android si iOS, cel putin in SUA. Astfel, aflam ca iPhone este cel mai popular smartphone din State, iar Android este cel mai popular OS.

Platforma mobila dezvoltata de Google vine dupa un salt impresionant cu 886% la finalul trimestrului 2 al acestui an, de aceasta data cu o incredibila crestere cu 1309% fata de trimestrul 3 al anului trecut. Vorbim aici despre ultimele 3 luni ale lui 2010 si despre cota de piata in segmentul smartphone, din care Android detine 43.6% in SUA.

Apple are in acest moment o cota de 26.2% pe piata smartphone-urilor, in fata celor de la RIM, ale caror BlackBerry-uri au generat cota de 24.2% in ultimul trimestru. La nivel global, lucrurile stau cam la fel: Apple este inaintea canadienilor de la RIM, cu 17% versus 15%. La putere pe piata internationala sunt in continuare Nokia si Symbian Foundation, cu cel mai popular OS pentru smartphone-uri, Symbian, detinand 33% din piata.

Ultimul trimestru a marcat o scadere cu 5% a platformei Nokia, asta in vreme ce Microsoft are doar 3%. WP7 ar putea schimba lucrurile, dar nu cu foarte mult... Sa vedem ce schimbari va provoca si MeeGo in 2011!

⚡ Telefoane cu cele mai mari reduceri azi pe Compari.ro.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×