iPhone de la Apple debuteaza in SUA

1.642 ori
<b>iPhone de la Apple debuteaza in SUA</b>Techno-maniacii fani ai iPhone, si-au instalat corturile peste noapte in fata magazinelor Apple din orasele SUA pentru a fi primii care sa cumpere un iPhone, estimat pe piata ca cel mai interesant gadget de pe planeta. Dispozitivul inovator, ce aduce...

Techno-maniacii fani ai iPhone, si-au instalat corturile peste noapte in fata magazinelor Apple din orasele SUA pentru a fi primii care sa cumpere un iPhone, estimat pe piata ca cel mai interesant gadget de pe planeta.

Dispozitivul inovator, ce aduce impreuna un telefon, motor de cautare si music player, va fi lansat in comert astazi la ora 6 PM (30.06.2007 ora 1 AM, ora Romaniei).

Joi seara vreo 60 de fani cu umbrele si echipament de ploaie – si o mana de corturi si scaune de gradina - s-au postat in fata Magazinului Apple de pe 5th Avenue din New York.

Primul la rand a fost Greg Packer (in imagine), 43 ani, care a ajuns Luni la 5 am – cu 109 de ore inainte ca iPhone sa fie vandut. A devenit imediat o vedeta, iar reporterii din jurul lumii s-au strans pentru a-i lua un interviu.

iPhone "este o combinatie dintre toate: aveti iPod, aveti iPhone si aveti si internet," a izbucnit Packer.

"Vreau sa fiu primul care il are, primul care vede cum e," a declarat, promitand sa cumpere cel putin doua iPhone.

Al treilea la rand era David Clayman, 21 ani, care a ajuns Luni la 2 pm cu scopul clar de a folosi atentia media pentru a promova Fundatia Taproot un mic ONG la care lucreaza.

"Aici presa te abordeaza pentru a-ti cunoaste povestea" a declarat Clayman. "Cel mai bun lucru de facut este sa incerc sa redirectionez putina atentie spre o organizatie non profit care face treaba buna in oras."

Clayman a declarat ca planuieste sa vanda unul din cele trei telefoane iPhone pe care doreste sa le cumpere, pentru a dona banii unei fundatii de caritate.

Intre timp la magazinul Apple din Soho, din Sudul Manhattan-ului, membrii organizatiei locale de caritate "Tineti un copil in viata" au facut cu schimbul pentru a fi primii la rand. Au ajuns Joi la 7 am si doresc telefonul cu gandul de a-l vinde la licitatie, pentru a ajuta la cumpararea de medicamente pentru copii cu probleme din Africa.

"Speram sa fim primii din lume" a spus Johnny Vulkan, care face schimb de locuri cu alti voluntari ai grupului. "Ne-a venit aceasta idee in weekend. Stiam ca va veni presa sa o difuzeze".

Unii fani si-au vandut deja locurile pentru $500 clientilor care vor veni chiar inainte ca magazinul sa se deschida a spus Vulkan.

Fanaticii in tehnologie s-au strans si ei la coada in fata magazinului Apple in locuri ca San Francisco sau Detroit.

Nebunia iPhone este urmarita pe gridskipper.com. "Puteti vedea intreaga harta iPhone, si sa suspinati pentru natiunea noastra" scrie intro-ul in sectiunea iPhone a site-ului.

"Desigur, nu exista nici un motiv pentru care nu puteti sa faceti parte din eveniment,", continua acesta, indemnand vizitatorii sa trimita propriile filmulete si fotografii din fata magazinelor Apple.

Desi aduce laolalta mai multe tehnologii portabile – telefon mobil, camera, browser web, player muzical sau video – dispozitivul de buzunar nu are tastatura mecanica, dar permite realizarea oricarei comenzi printr-o singura apasare pe ecranul tactil al unitatii.

Toate caracteristicile iPhone sunt la un pret premium: costurile sunt de cinci ori mai mari decat ale unui telefon traditional. Modelul de 4 GB este la pretul de 499 dolari, in timp ce modelul de 8 GB la 599 dolari.

Cumparatorii vor fi de asemenea obligati sa se inscrie pentru un contract pe doi ani cu AT&T.

iPhone va debuta in Europa la sfarsitul lui 2007 si in Asia in 2008.

Sursa: indiatimes.com

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×